300 g koprive
400 g krumpira
3 žlice sojinog vrhnja
sol i svježe mljeven papar
malo svježe naribanoga muškatnog oraščića
nekoliko žlica maslinova ulja
2-3 žlice krušnih mrvica pomiješanih sa žlicom sezama
Ako imate više vremena, krumpir skuhajte u kori i malo ohladite pa ogulite i narežite. Za bržu pripremu, krumpir ogulite i narežite na kockice pa kuhajte u lagano posoljenoj vodi dok ne postane vrlo mekan, a zatim ga procijedite. Za to vrijeme koprivu očistite, blanširajte i dobro ocijedite. Koprivu nasitno nasjeckajte, a kuhani krumpir zgnječite u pire. Pomiješajte ih i pritom dodajte sojino vrhnje, sol, papar i muškatni oraščić. Ako vam se smjesa čini presuha, umiješajte žlicu maslinova ulja. Od smjese oblikujte male popečke, lagano ih nauljite i s obje strane uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica i sezama. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta; poslije 10-ak minuta pečenje pažljivo ih okrenite i ispecite do kraja.