Tijesto

1 šalica brašna T-850
1 prstohvat soli
1/4 šalice maslinovog ulja
malo hladne vode

Nadjev

2 veće glavice endivije
2 češnja češnjaka
2 žlice usoljenih kapara
1⁄3 šalice maslina
2 žlice pinjola
1-2 žlice maslinovog ulja

Salatu nekoliko minuta kuhajte u slanoj vodi i dobro je ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite češnjak; pazite da ne potamni. Dodajte salatu, kapare (koje ste prethodno namakali u vodi i ocijedili), masline bez koštica i pinjole. Neka se okusi sastojaka prožmu na jačoj vatri dok se salata u potpunosti ne posuši.

Brzo umijesite sastojke za tijesto kako biste dobili meku i elastičnu smjesu, koju biste trebali što manje obrađivati. Razvucite tijesto u veliki i što tanji pravokutnik. (Ovo je tijesto dosta masno pa ga nećete moći jako tanko razvaljati jer će vam početi pucati. Ako niste vični pravljenju tijesta, smanjite količinu ulja u receptu.)

Rasporedite nadjev po cijeloj površini tijesta i zarolajte kao da radite savijaču. Pecite u pećnici na 180˚C oko 30 minuta.