Recept je za 4 osobe.
Sastojci:
3/4 šalice meda
velika žlica suhe lavande (u "jajetu" za čaj ili u gazi)
šalica u kojoj je mlijeko i slatko
vrhnje izmiješano u omjeru 50:50% 2 šalice masnog slatkog vrhnja
7 žumanjaka
Priprema
Slatko vrhnje i mješavinu vrhnja i mlijeka ulijte u posudu za kuhanje s debelim dnom. U mješavinu dodajte lavandin cvijet (u „jajetu“ za čaj ili u filtar vrećici od gaze) i sve zajedno zagrijavajte oko pet minuta. Zatim izvadite lavandu. U posebnoj zdjeli zamutite žumanjke dok ne postanu pjenasti. U zdjelu sa žumanjcima polako, stalno miješajući pjenjačom, ulijte otprilike polovinu toplog vrhnja. Takvu smjesu, polako miješajući, vratite u posudu s ostatkom vrhnja i nastavite zagrijavati na vrlo niskoj temperaturi. Miješajte pjenjačom, otprilike 5 minuta. Ulijte toplu smjesu u zdjelu i u nju umiješajte med. Ohladite i zamrznite prema uputama proizvođača aparata za sladoled.