Za 2 paketića = 4 porcije
900 g krumpira
1 crvena paprika
1 luk
2 češnja češnjaka
6 žlica maslinova ulja
žličica soli
½ do 1 žličica papra
vlasac ili drugo začinsko bilje po izboru
po želji: naribani sir, narezane ljute papričice
Roštilj zagrijte srednje jako. Krumpire dobro očetkajte pa narežite na kockice veličine 1 cm. Nastojte da kockice budu jednake veličine da bi se krumpir ravnomjerno ispekao. Narežite i paprike i luk. Odrežite 2 velika komada čvrste aluminijske folije (najbolje one za roštilj). Na svaku stavite po pola količine povrća pa nakapajte polovinom maslinova ulja i začinite polovinom začina, uključujući i nasjeckani češnjak. Skupite gornji i donji rub folije kako biste zatvorili gornji dio, a zatim čvrsto smotajte i krajeve sa strane kako biste zatvorili paketić. Ostavite u paketiću nešto zraka da folija ne bi pritiskala krumpir.
Paketiće stavite na zagrijani roštilj i pecite oko 20 minuta; za to vrijeme ih nekoliko puta okrenite i lagano protresite da se svi sastojci ravnomjerno ispeku. Ako je roštilj na ugljen, paketiće pecite na neizravnoj vatri kako ne bi zagorjeli. Jelo je gotovo kada krumpir omekša te ga je lako probosti vilicom. Želite li dodati sir, pažljivo odmotajte foliju (pazite na vruću paru!), dodajte sir te lagano ponovno zatvorite paketić. Ostavite da odstoji 2-3 minute kako bi toplina pečenog povrća rastopila sir. Paketiće potom otvorite i jelo pospite nasjeckanim vlascem (ili drugim začinskim biljem po svom izboru) te odmah poslužite.