1 kg malih patlidžana
1 žlica iglica ružmarina
200 g mekog sira (kozji, feta, brie)
7 žlica maslinova ulja
2 žlice balzamičnog ili vinskog octa
3 žlice grožđica
3 žlice pinjola ili nasjeckanih badema
sol i svježe mljeven papar
Patlidžane očistite i prerežite po dužini. Iglice ružmarina nasitno nasjeckajte. Meki sir zgnječite vilicom i pomiješajte s nasjeckanim ružmarinom te posolite i popaprite po ukusu. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku. U drugoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sol. Roštilj zagrijte srednje jako te na rešetke stavite veliki komad debele alufolije ili aluminijske posude za pečenje na roštilju. Prerezane strane patlidžana premažite marinadom te s tom stranom prema dolje stavite na roštilj.
Poklopite i pecite 4 minute pa okrenite i pecite još 3-4 minute; patlidžani moraju postati meki i lagano zapečeni. Patlidžane maknite s roštilja pa premažite smjesom od sira i ružmarina. Pospite grožđicama i pinjolima ili nasjeckanim bademima. Nadjevene patlidžane vratite na roštilj, ovaj put s prerezanom stranom prema gore. Ponovno poklopite roštilj te pecite samo toliko da se sir lagano rastopi, otprilike pola minute. Nakapajte ostatkom mješavine maslinova ulja i octa te poslužite.