750 g bamije
300 g govedine
1 riba
1 kg riže
150 ml palmina ulja
2 luka
2 kocke za juhu
3 svježe čili papričice
2 češnja češnjaka
sol
1 l vode
PRIPREMA: Operite bamiju. Odrežite oba kraja i narežite na ploške. Stavite u posudu i dodajte puno vode. Operite bamiju još dva puta kako bi se isprala ljepljiva materija. Očistite ribu i narežite je na tri komada. Pripremite rižu, isperite je i skuhajte. Ulijte 0,75 l vode u lonac i zagrijte. Dodajte komade ribe i bamiju te sve zajedno kuhajte 15 minuta. Izvadite ribu.
Meso narežite na srednje velike komade i dodajte uz nasjeckan luk i češnjak, prstohvat papra, sol, kocke za juhu, palmino ulje i svježi čili. Sve dobro izmiješajte i kuhajte 15 minuta. Vratite ribu u lonac i kuhajte još 10 minuta. Poslužite vruće s rižom.