4 paprike

4 žlice maslinova ulja

4 češnja češnjaka

1 šalica krušnih mrvica

svežnjić peršina

1 žlica listića svježeg origana

1 žlica limunova soka

sol i svježe mljeven papar

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite folijom. Paprike operite i prerežite popola pa očistite od peteljki, membrana i sjemenki. Stavite ih na lim za pečenje, nakapajte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite te promiješajte da se ravnomjerno začine. Potom ih rasporedite u jednom sloju, s prerezanom stranom prema dolje. Pecite 25 minuta. Za to vrijeme oljuštite i nasitno nasjeckajte češnjak.

Ako upotrebljavate stari kruh, usitnite ga u blenderu ili smrvite. Pomiješajte krušne mrvice, ostatak maslinova ulja, nasjeckani češnjak, peršin i origano te limunov sok. Paprike nakon 25 minuta pečenja izvadite iz pećnice pa okrenite i nadjenite smjesom od mrvica i začinskog bilja. Vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.