Kava uglavnom tokom radnog tjedna život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentirati s novim receptima i do savršenstva dovoditi omiljeni jutarnji napitak. Osim što nas diže iz mrtvih, kava nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim napitkom. Zato ju je zgodno malo ‘podebljati’ supersastojcima.

Danas vam predstavljamo recept za kavu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila Edita Šimić, no ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanilije – mogao bi postati vaš najdraži oblik nezamjenjive jutarnje šalice. Kokosovo ulje, uz mnoga beauty svojstva, blagotvorno djeluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni tlak, a zasićene masti daju energiju a ne hvataju se za bokove.



1 šalica crne kave
1 žlica sirovog kakao praha
1 žličica kokosova ulja
malo ekstrakta vanilije

Skuhajte kavu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomiješajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanilije te izlijte u čašu. Ako želite dodatnu dimenziju – noć prije zamrznite kokosovo mlijeko u kalupu za led te ga ubacite u kavu. Jedna je blogerica eksperimentirala čak i s krem likerom, ali to je ipak poslijepodnevna varijanta. Koji će biti vaš odabir?



Foto: Edita Šimić, Instagram