za tijesto:
150 g polubijelog brašna
150 g integralnog brašna
½ žličice soli
1 paketić suhoga kvasca
2 žlice maslinova ulja
200 ml mlake vode
za nadjev
1 veći grozd crvenog ili crnoga grožđa
20 g maslaca
10-ak listića svježe kadulje
200 g naribanog sira
50 g smrvljene gorgonzole
50 g krupno nasjeckanih oraha
sol i svježe mljeven papar
Za tijesto dobro pomiješajte obje vrste brašna i sol. U brašnu napravite udubinu te u nju uspite suhi kvasac. Dobro promiješajte pa dodajte vodu i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže najmanje pola sata.
Za to vrijeme operite i pobrišite grožđe te otkinite bobe. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. U malom loncu rastopite maslac pa na njemu 2-3 minute popržite listiće kadulje. Ugasite vatru i hrskavo popržene listiće kadulje izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. U maslac dodajte bobice grožđa i dobro promiješajte. Ostavite sa strane. Dignuto tijesto za pizzu razvaljajte i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pospite ga naribanim sirom i smrvljenom gorgonzolom, a zatim po njemu rasporedite grožđe i pospite ga nasjeckanim orasima. Posolite i popaprite. Pecite 15 do 18 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite poprženim listićima kadulje.