½ kg kuhanih oguljenih kestena ili nezaslađenoga kesten-pirea

150 g maslaca

4 jaja

100 g smeđeg šećera

100 g nasjeckanih badema

75 g kakaa

naribana korica neprskane naranče

prstohvat soli

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem i lagano pospite brašnom te otresite višak. Kuhane kestene zgnječite gnječilicom za krumpir. Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Jaja razdvojite na žumanca i bjelanca pa žumanca miksajte sa šećerom dok ne dobijete pjenastu svijetlu smjesu.

Umiješajte rastopljeni maslac, nasjeckane bademe, a zatim pire od kestena, prosijani kakao i naribanu narančinu koricu. Bjelanca stucite u čvrst snijeg i pažljivo umiješajte. Smjesu ulijte u kalup za tortu, poravnajte površinu pa pecite oko 40 minuta.