½ kg kuhanih oguljenih kestena ili nezaslađenoga kesten-pirea
150 g maslaca
4 jaja
100 g smeđeg šećera
100 g nasjeckanih badema
75 g kakaa
naribana korica neprskane naranče
prstohvat soli
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem i lagano pospite brašnom te otresite višak. Kuhane kestene zgnječite gnječilicom za krumpir. Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Jaja razdvojite na žumanca i bjelanca pa žumanca miksajte sa šećerom dok ne dobijete pjenastu svijetlu smjesu.
Umiješajte rastopljeni maslac, nasjeckane bademe, a zatim pire od kestena, prosijani kakao i naribanu narančinu koricu. Bjelanca stucite u čvrst snijeg i pažljivo umiješajte. Smjesu ulijte u kalup za tortu, poravnajte površinu pa pecite oko 40 minuta.