Veganske praline
150 g tamne čokolade
1 krumpir od otprilike 100 g
1 žlica kokosova ulja ili maslaca od badema ili lješnjaka
1 žlica kakaa plus za ukrašavanje
po želji: cimet, naribana narančina korica, žlica likera po izboru, nasjeckani orašasti plodovi, kokos
Krumpir ogulite i narežite te skuhajte. Kuhani krumpir dobro ocijedite pa ga zgnječite s kokosovim uljem ili maslacem od badema ili lješnjaka u posve gladak pire (možete ga i smiksati). Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u pire s kakaom u prahu te dodatkom po želji. Dobro promiješajte. Posudu pokrijte pa ostavite u hladnjaku najmanje pola sata kako bi se smjesa stvrdnula. Oblikujte kuglice te ih uvaljajte u kakao prah. Do posluživanja čuvajte u hladnjaku, gdje mogu stajati do tjedan dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.