Veganske praline
150 g tamne čokolade
1 krumpir od otprilike 100 g
1 žlica kokosova ulja ili maslaca od badema ili lješnjaka
1 žlica kakaa plus za ukrašavanje
po želji: cimet, naribana narančina korica, žlica likera po izboru, nasjeckani orašasti plodovi, kokos
Krumpir ogulite i narežite te skuhajte. Kuhani krumpir dobro ocijedite pa ga zgnječite s kokosovim uljem ili maslacem od badema ili lješnjaka u posve gladak pire (možete ga i smiksati). Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u pire s kakaom u prahu te dodatkom po želji. Dobro promiješajte. Posudu pokrijte pa ostavite u hladnjaku najmanje pola sata kako bi se smjesa stvrdnula. Oblikujte kuglice te ih uvaljajte u kakao prah. Do posluživanja čuvajte u hladnjaku, gdje mogu stajati do tjedan dana.