100 g piškota

100 g keksa s maslacem

125 g maslaca

450 g čokolade za kuhanje

600 ml slatkog vrhnja

5 žlica amaretta

1 žlica kakaa

1 omot vanilin šećera

Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto. Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte. Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa. Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari. Dobro stucite 600 ml slatkog vrhnja. U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmiješajte. Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem. Gotov kolač ostavite u hladnjaku 4 sata. Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te debelo pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom i listićem metvice.

Izvor: Kuhaj.hr