100 g piškota
100 g keksa s maslacem
125 g maslaca
450 g čokolade za kuhanje
600 ml slatkog vrhnja
5 žlica amaretta
1 žlica kakaa
1 omot vanilin šećera
Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto. Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte. Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa. Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari. Dobro stucite 600 ml slatkog vrhnja. U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmiješajte. Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem. Gotov kolač ostavite u hladnjaku 4 sata. Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te debelo pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom i listićem metvice.
Izvor: Kuhaj.hr