½ šalice sirovog nerafiniranog šećera
3 žlice narančina soka ili likera po izboru
prstohvat soli
100 g maslaca od badema, lješnjaka ili kokosa
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice kakaa
ZA GLAZURU (PO IZBORU)
100 g kakao praha
100 g kokosova ulja
50 g sirovoga šećera ili javorova sirupa ili rižina slada
Šećer prelijte narančinim sokom ili likerom te dodajte sol. Dodajte i maslac sobne temperature te rastopljenu čokoladu i kakao. Dobro promiješajte, najbolje mikserom ili u blenderu, tako da postane rahlo. Smjesu stavite u manji kalup obložen plastičnom folijom ili papirom za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite 1 sat u hladnjaku da se stvrdne pa narežite na kockice. Za glazuru dobro pomiješajte kakao, kokosove ulje sobne temperature (da bude tekuće) te sladilo po izboru.
Ako želite, kockice možete uroniti u glazuru prema receptu ili, jednostavnije, u čokoladu rastopljenu s malo maslaca pa ih na 5 minuta stavite u zamrzivač da se glazura stvrdne. Još je jednostavnije da glazurom ili rastopljenom čokoladom praline premažete prije rezanja pa narežete kad se glazura stvrdne.
Izvor: Kuhaj.hr