Potrebno je:
oko 700 g očišćene buče
1 crvena jabuka
2 mrkve
1 ljubičasti luk
1 glavica češnjaka
800 ml povrtnog temeljca
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica meda
ekstradjevičansko maslinovo ulje
sol i svježe mljeven papar
vlasac i tanke ploškice jabuke za posluživanje

Način pripreme:
Narežite očišćenu buču, jabuku i mrkvu te oljušten luk. Stavite na lagano nauljen lim za pečenje te dodajte neoljuštenu glavicu češnjaka. Posolite i nakapajte maslinovim uljem. Posudu za pečenje stavite na zagrijani roštilj, poklopite i pecite otprilike 1 sat, odnosno dok sastojci ne omekšaju. Ako pečete u pećnici, zagrijte je na 200 stupnjeva C i također pecite 1 sat.

Pečeno povrće i voće stavite u blender te mu dodajte omekšane češnjeve pečenog češnjaka koje ste istisnuli iz ljuske i malo povrtnog temeljca da se može smiksati. Dobiveni pire ulijte u lonac, dodajte preostali temeljac i zagrijte na vatri do vrenja. Zatim umiješajte slatko vrhnje, a kad se juha ponovno malo zagrije, dodajte i med.

Posolite i popaprite po ukusu. Prije posluživanja ukrasite vlatima vlasca i poput papira tankim ploškicama jabuke.