Potrebno je:
otprilike 1 kg buče ili manjih buča
1 dl ekstradjevičanskog maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 - 3 grančice ružmarina ili 5 - 6 listića kadulje
1 svježa ljuta papričica ili 1 sušeni peperoncino
4 žličice jabučnog octa
sol i svježe mljeven papar

Način pripreme:
Buču ili buče operite, prerežite ih pa izdubite sjemenke i uklonite vlakna, a zatim ogulite koru (osim ako je tikva hokaido, njenu koru možete ostaviti). Narežite na kriške pa svaku s obje strane nauljite i posolite. Ispecite na srednje zagrijanom roštilju po otprilike 5 minuta sa svake strane tako da na kriškama ostanu tragovi rešetke, a omekšaju toliko da ih lako možete probosti vilicom.

Za to vrijeme pripremite marinadu: u zdjelici dobro pomiješajte preostalo maslinovo ulje, sol, zgnječen češnjak, nasitno nasjeckan ružmarin ili kadulju i ljutu papričicu (ili smrvljeni sušeni peperoncino) te jabučni ocat. Pečene kriške buče stavite u zdjelu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji jedan sat prije posluživanja da se prožmu okusi.