6 žumanjaka

15 dag šećera

mahuna vanilije

10 dag dvaput samljevenih

10 dag dvaput samljevenih neposoljenih pistacija

6 dl slatkog vrhnja

vanilin šećer

sitno bobičasto voće

drveni štapići za ražnjiće

Kuhajte mlijeko do vrenja s uzdužno prerezanom mahunom vanilije i pistacijama. U zdjeli zamiješajte žumanjke sa šećerom da se šećer otopi i nastane gusta smjesa. Iz toplog (ne kipućeg) mlijeka odstranite mahunu i postupno umiješajte u smjesu žutanjaka. Dalje miješajte kuhačom na pari. Krema se mora zgusnuti, ali ne smije provreti. Dok se hladi, povremeno promiješajte. U ohlađeno primiješajte vanilin šećer i vrhnje pa zamrznite u napravi za sladoled ili limenoj posudi. Nabodite voće na ražnjiće, zašećerite i poslužite uz sladoled.