40 dag borovnica
20 dag kupina
2 bjelanjka
žličica limunovog soka
sol
15 dag kristal šećera
3 dl slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu
liker od gorkih badema
amareto keksi za ukras
Miješajte na pari bjelanjke, pola kristal šećera, sasvim malo soli i limunov sok. Kad se zgusne, sklonite s vatre i izmiksajte da dobijete pjenu pa ohladite. Oprane borovnice i kupine odvojeno propasirajte. Istucite slatko vrhnje. Pomiješajte 20 dag borovnica i 15 dag kupina s preostalim kristal šećerom. Umiješajte u tučeno vrhnje. Primiješajte smjesi od bjelanjaka. Izmiksajte 15 dag borovnica sa šećerom u prahu i toliko likera da dobijete gusti preljev. U osam šalica ulijte tanki sloj preljeva pa zalijte kremom. Stavite u hladnjak da se malo stvrdne. Dodajte preostalo voće i preljev. Ohladite i ukrasite preostalim sastojcima.