Sastojci za voćni sorbet:
15 dag šećera
30 dag crnog ribiza ili borovnica i još malo za ukras
2 bjelanjaka
neprskani limun
3 kugle sladoleda od vanilije
Premjestite sladoled od vanilije u hladnjak da omekša. Za sorbet, na šećer nalijte toliko vode da bude potopljen (2-3 dl). Ulijte u posudu uspravnog miksera, dodajte očišćeno i oprano voće te limunov sok i naribanu koricu. Miješajte 10-15 minuta. Procijedite kroz gusto cjedilo. Bjelanjke dobro izmiješajte vilicom, ali neka se ne pretvore u snijeg, te postupno dodajte u voćnu kašu da dobijete glatku smjesu. Ulijte u napravu za sladoled ili limenu posudu pa stavite u zamrzivač. Kad se počne stvrdnjavati, kuhačom oprezno umiješajte sladoled da smjesa bude šarena, tj. da se boje ne stope. Dopola napunite prikladne kalupiće. Kad se stvrdne, utisnite štapiće, zalijte preostalom smjesom i stavite u zamrzivač da se do kraja zamrzne.