240 g kuhanog slanutka (1 mala limenka)
200 g graška (mladog graška ili odmrznutog iz dubokog zamrzavanja)
100 g integralnog brašna
50 g pahuljica za pire-krumpir
2 žlice vode
1 žlica nasjeckanih svježih listića peršina i metvice
1-2 žličice limunova soka
soli po ukusu
malo kukuruznog brašna
maslinovo ulje za pečenje
Slanutak i 100 g graška stavite u blender ili električnu sjeckalicu i usitnite tako da dobijete mrvičastu smjesu (možete ih i zgnječiti vilicom). Prebacite u zdjelu te dodajte ostatak graška, integralno brašno, pahuljice za pire-krumpir, vodu, nasjeckani peršin i metvicu pa začinite solju i limunovim sokom. Promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Od nje oblikujte 6 pljeskavica teških otprilike 100 g. Lagano ih uvaljajte u kukuruzno brašno pa ispecite na malo maslinova ulja, po 5 minuta sa svake strane. Umjesto brašna za povezivanje smjese možete upotrijebiti stari kruh ili krušne mrvice; prema potrebi prilagodite količinu vode kako bi smjesa bila kompaktna.