Za tijesto:
100 g hladnog maslaca (kockice)
200 g brašna
prstohvat soli
1 jaje
Za nadjev:
500 g mini rajčica
100 g kiselog vrhnja
100 g svježeg kozjeg sira
60 g naribanog tvrdog kozjeg sira
2 jaja
sol, papar
naribani muškatni oraščić
1 žlica ljutog senfa
1 žličica naribane limunove korice
malo rikule
Sve sastojke za tijesto stavite u posudu te ih brzo zamijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na sat vremena.
Rajčice operite i prerežite (po želji). Vrhnje pomiješajte sa svježim kozjim sirom, naribanim sirom i jajima. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem, senfom i limunovom korom. Rikulu operite, protresite, nasjeckajte i umiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Tijesto natanko izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini tako da bude nešto veće od kalupa za pitu (promjera 24 cm). Obložite kalup tijestom. Ulijte vrhnje s jajima, stavite u to rajčice pa pecite 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi i po želji ukrasite rikulom.
Izvor: Kuhaj.hr