Canihua (Chenopodium pallidicaule), poznata je još i kao kaniwa te ima slične karakteristike kao kvinoja, samo što je nešto sitnija.
Odličan je izvor ugljikohidrata, proteina, kalcija, fosfora, željeza te omega-6 i omega-9 masnih kiselina, vitamina E i dijetalnih vlakana. Ove hranjive sjemenke bez glutena, najbogatije su proteinima koji imaju balansiran odnos esencijalnih aminokiselina i slični su mliječnom proteinu kazeinu.
U organizmu se razgrađuje postepeno, osiguravajući ravnomjeran izvor energije, zbog čega se preporučuje svima koji su na dijetama za mršavljenje jer neće doživljavati nagle energetske skokove.
Canihuu je najbolje konzumirati u prvom dijelu dana ili neposredno nakon tjelesnih aktivnosti, a možete je koristiti kao rižu ili kvinoju za glavna jela, variva ili salate.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.