CRUMBLE OD ŠLJIVA I JABUKA KOJEM NEĆETE MOĆI ODOLJETI: Jednostavno, brzo i slasno!

Jesen je pred vratima, dočekajte je mirisima i okusima koji pružaju utjehu u hladnijim danima, koristeći šljive i jabuke, najukusnije plodove sezone

Shutterstock

Ovaj crumble od šljiva i jabuka možete poslužiti s kuglicom sladoleda od vanilije - uživajte. 

Sastojci
6 većih šljiva
3 jabuke, oko 500 g 
50 g šećera
1 žličica mljevenog cimeta
sitno naribana korica 1 limuna

Za preljev
175 g glatkog brašna
125 g maslaca narezanog na kockice
50 g zobenih pahuljica
75 g demerara šećera

Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Šljive prepolovite i očistite od koštica, zatim ih grubo nasjeckajte i stavite u veliki pleh. Jabuke ogulite i očistite, grubo nasjeckajte i dodajte u tavu sa šećerom, cimetom, limunovom koricom i 5 žlica vode. Poklopite i lagano zagrijavajte dok jabuke ne omekšaju, oko 5 min.

Ispraznite voće u plitku posudu za posluživanje i stavite sa strane.

Da biste napravili preljev, stavite brašno u zdjelu i prstima umjesite maslac dok smjesa ne počne nalikovati sitnom kamencu. Pomiješajte zobene pahuljice i demerara šećer, a zatim pospite preljev preko voća.

Pecite 25-30 minuta, dok crumble ne porumeni. Poslužite sa sladoledom od vanilije.