Tražite nešto slatko, ali ne želite narušiti svoje zdravlje? Kušajte ovaj recept za čoko - zobeni kolač Stefana Božića, autora Instagram profila Zdravko kulinarko gdje možemo pronaći ideje za maštovite, zdrave i ukusne slastice.

Sastojci:

Suhi dio:
• 180 g zobenih pahuljica
• 100 g zobenog brašna
• 120 g mljevenih oraha
• 1 žličica arome vanilije
• 120 g meda
• 1 prstohvat soli
• 2 žlice organskog kakaa

Krema:
• 150 g bijele čokolade sa stevijom
• 180 g kikiriki maslaca

Priprema:

1) Pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice, med, kakao, orahe, vaniliju i sol. Smjesa bi trebala biti suša, ali ljepljiva, a ako je previše suha, dodajte malo kokosova ulja ili malo hladne vode.
2) U lim dimenzija 20 x 20 cm obložen papirom za pečenje prebacite 2/3 smjese i dobro je utisnite.
3) U posudi nad parom istopite bijelu čokoladu pa dodajte kikiriki maslac i sve dobro izmiješajte.
4) Izlijte kremu preko kore.
5) Izlijte ostatak od 1/3 zobene smjese preko kreme dok je još tekuća i blago utisnite.
6) Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se krema stisne.