DONOSIMO VAM NEŠTO DRUGAČIJI RECEPT ZA BUNDEVU: Savršen spoj slatkog, slanog i pikantnog!

Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

Pexels

Kraljica jesenje gozbe - bundeva, najčešće se peče sa šećerom ili se od nje pravi ukusna juha. Sada vam donosimo jedan zanimljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu sigurno još niste probali. Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak kao i prilog uz glavno jelo. 

Sastojci:

1 kg bundeve
1 1/2 žlice maslinovog ulja
1 žlica meda
1 češanj češnjaka
1 svježa ljuta paprika
Sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Očistite bundevu i isijecite je na 8 kriški, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Poredajte kriške bundeve u kalup. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, med i izgnječeni češnjak. Prelijte dobivenom smjesom svaku krišku bundeve s obje strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomjerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znat ćete da su dobro pečene.

Zapečene kriške bundeve servirajte na tanjure, a zatim ih pospite sa soli po želji i s isjeckanom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!