1 ½ šalica (275 ml) jabučnog octa
filtar-vrećica čaja od ehinacee ili žlica sušene ehinacee
½ žlice svježe naribanoga đumbira
1 žlica moringe u prahu
sok i naribana korica neprskanog limuna
filtar-vrećica čaja od šipka ili žlica sušenog šipka
½ žličice zrna crnog papra
¼ šalice (4 žlice) sirovog meda lokalnog proizvođača
Sve sastojke osim meda (koji možete dodati tek na kraju, nakon što mješavina dovoljno odstoji) stavite u staklenku i prelijte jabučnim octom. Staklenku dobro zatvorite i protresite. Ostavite u hladnjaku najmanje tri tjedna. Pritom redovito protresite kako se sastojci ne bi zbili na dnu staklenke, nego se ravnomjerno proželi s tekućinom. Kad prođe najmanje tri tjedna, procijedite pa umiješajte med. Ulijte u staklenu bocu. Svaki dan popijte čašicu od oko 45 ml ili barem nekoliko gutljaja. Ako vam je okus prejak, možete umiješati žlicu tekućine u čašu vode ili svježe iscijeđenoga zelenog soka.
Izvor: blog.kulikulifoods.com