1 ½ šalica (275 ml) jabučnog octa

filtar-vrećica čaja od ehinacee ili žlica sušene ehinacee

½ žlice svježe naribanoga đumbira

1 žlica moringe u prahu

sok i naribana korica neprskanog limuna

filtar-vrećica čaja od šipka ili žlica sušenog šipka

½ žličice zrna crnog papra

¼ šalice (4 žlice) sirovog meda lokalnog proizvođača

Sve sastojke osim meda (koji možete dodati tek na kraju, nakon što mješavina dovoljno odstoji) stavite u staklenku i prelijte jabučnim octom. Staklenku dobro zatvorite i protresite. Ostavite u hladnjaku najmanje tri tjedna. Pritom redovito protresite kako se sastojci ne bi zbili na dnu staklenke, nego se ravnomjerno proželi s tekućinom. Kad prođe najmanje tri tjedna, procijedite pa umiješajte med. Ulijte u staklenu bocu. Svaki dan popijte čašicu od oko 45 ml ili barem nekoliko gutljaja. Ako vam je okus prejak, možete umiješati žlicu tekućine u čašu vode ili svježe iscijeđenoga zelenog soka.

Izvor: blog.kulikulifoods.com