Evo nekoliko prirodnih načina za snaženje imuniteta.

Prehrana

Dajte prednost zdravoj, uravnoteženoj prehrani bogatoj voćem, povrćem, orašastim plodovima, sjemenkama i klicama te kad god je moguće birajte organske proizvode.

Biljke i začini

Biljke i začini, primjerica kurkuma, poznati po antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima, a k tome poboljšavaju okus hrane.

Češnjak - prirodni antibiotik

Dobio je posebno mjesto na popisu prirodnih antibiotika zbog visokih antibakterijskih svojstava. Najbolje je jesti ga sirovog.

Voda

Najbolje sredstvo za čišćenje organizma od svih toksina, osigurava zdravlje, hidrataciju i tako pomaže u jačanju obrambenog sustava.

Vježbanje

Ne trebate ići u teretanu ili fitnes studio, možete jednostavno prošetati svaki dan po pola sata. Tjelovježba je izuzetno važna za zdravlje jer smanjuje opasnost od srčanih bolesti, raka, visokog tlaka, dijabetesa i drugih bolesti. Također daje ljepši izgled i usporava proces starenja.

Spavanje

Naš obrambeni sustav jača i uravnotežuje se dok spavamo, pa manjak sna može dovesti do bolesti.

Što manje stresa

Pokušajte stresne situacije primati što neutralnije, premda to nije uvijek lako. Kad god je moguće, opustite se. Osigurajte si malo vremena za meditaciju, čitanje ili jogu.

Što manje šećera

Šećer šteti obrambenom sustavu zbog sklonosti da izaziva upale u tijelu koje su potom pogodno tlo za uzročnike gripe. Prednost dajte svježem i sušenom voću i tijelo će vam biti zahvalno.

Masaža

Ima li što bolje za snaženje obrambenog sustava od opuštajuće masaže? Potiče limfni sustav, obrambenu snagu našeg tijela. I jako je ugodna, zar ne?

Prigodno odijevanje

Različite vremenske prilike zahtijevaju različitu odjeću. Kad je hladno, zaštitite ruke i lice, pobrinite se da vam bude ugodno toplo.

Pranje ruku

To naravno treba činiti neovisno o godišnjem dobu, a posebno zimi kada kruže virusi i gripa.

Druženje

Istraživanja su pokazala da osjećaj odvojenosti od drugih i usamljenost oslabljuju imunitet. Stoga, družite se s članovima obitelji, prijateljima, bliskim osobama. Neka toplina vašeg odnosa ugrije zimske dane.

Izbjegavanje toksina

Za čišćenje doma i održavanje higijene tijela koristite proizvode od prirodnih sastojaka koji ne ugrožavaju obrambeni sustav vašeg tijela. Umjesto krema i mlijeka za tijelo koristite kokosovo ulje koje djeluje kao zaštita za kožu od mikroorganizama. Izbjegavajte cigarete i alkohol.

Med

Još jedna sjajna, prirodna stvar za jačanje imuniteta je, naravno, med.

Imuno+ je domaći med, proizveden u Hrvatskoj, sa začinima - cimet, đumbir, kurkuma, crni papar, cvijet soli. Ova fina mješavina načinjena od biranih, visokokvalitetnih sastojaka, osim okusom osvaja i djelovanjem; pročišćava krvne žile i kapilare te tako djeluje na smanjenje mogućnosti od srčanih udara, djeluje na jačanje imuniteta, a dosadašnja iskustva korisnika pokazala su da djeluje na uravnoteženje rada žlijezda, te na regulaciju šećera u krvi kod dijabetičara.

www.prirodnienzim.com/proizvodi/imuno-plus/

Uzima se jedna čajna žličica meda dnevno, najbolje na prazan želudac. Ne sadrži umjetna sladila, bojila, aditive ili konzervanse. Vege + verzija meda za imunitet umjesto meda sadrži sirup agave.

Oba ova proizvoda mogu se koristiti samostalno ili kao dodatak kavi, čaju, jogurtu, mueslima, nekom prirodnom soku, ili na malo kruha ili keksa.