Već je poznato da vegetarijanska i veganska prehrana s potpunim nedostatkom životinjskih proizvoda smanjuje krvni tlak. Ona, međutim, nije prikladna za sve. Za novu studiju, objavljenu u stručnom magazinu Journal of Hypertension, istraživači su pregledali 41 studiju koja je uključivala više od 8400 ispitanika u kojima je proučavan učinak sedam različitih dijeta na krvni tlak pomoću kliničkih ispitivanja.

Dijete su  bile DASH, mediteranska, vegetarijanska, veganska, nordijska, bogata vlaknima i bogata voćem i povrćem. Neke od ovih dijeta uključuju životinjske proizvode iako naglašavaju prehranu biljnog podrijetla.

Rezultati su pokazali da je čak i samo ograničavanje životinjskih proizvoda u korist biljnih proizvoda dovelo do 14-postotnog smanjenja krvnog tlaka. Znanstvenici kažu kako njihova otkrića pokazuju kako potpuno izbjegavanje životinjskih proizvoda nije potrebno da bi se smanjio krvni tlak.