Na dlanu se nalazi jedna od najmoćnijih akupresurnih točaka, koja se ujedno smatra i malom čakrom. Kineski naziv za ovu točku je Lao Gong ("gong" znači palača, a "lao" znači rad ili napor pa se naziv točke često prevodi kao "palača rada"). Pritiskom ove točke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora te dobiti dodatnu energiju. Točku Lao Gong je lako pronaći, nalazi se skoro na sredini dlana (vidi sliku), odnosno na mjestu gdje vrh srednjeg prsta dodiruje dlan kada stisnete šaku.

Nakon što pronađete točku, isprobajte sljedeće vježbe:

akupresura
Shutterstock 

Vježba protiv umora i za nalet energije: Opustite ruku i pritisnite prst druge ruke na točku Lao Gong. Zatim masirajte točku u krug dok se ne osjetite opušteno i energično.

Vježba za koncentraciju: Ako osjećate da se ne možete koncentrirati na važnu stvar, pritisnite točku Lao Gong palcem pet puta. Duboko udahnite sa svakim pritiskom i izdahnite dok puštate prst. Za samo nekoliko minuta osjetit ćete poboljšanje.

Vježba s kineskim kuglicama: Ako nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, možete koristiti orahe ili obične loptice. Uzmite lopticu u ruku i počnite je kotrljati s dva dlana. Tako ćete aktivirati ne samo točku Lao Gong, već i druge važne točke koje će vam pomoći da se opustite.