Sustav čakri u ljudskom tijelu vrlo je važan jer je to kanal kroz koji možemo jasno razumjeti međusobnu povezanost fizičkog tijela i duhovnog tijela.  Ako ste svjesni povezanosti dijelova tijela s čakrama, možete se bolje pozabaviti izvorom energije fizičkih i emocionalnih bolesti. 

Evo kako prepoznati je li čakra blokirana:

1. Korijenska čakra

Boja: crvena
Element: Zemlja
Položaj: baza kralježnice

Kako prepoznati blokadu: Ako se osjećate zaglavljeno i tromo, onda je vaša korijenska čakra zatvorena. Suočavate se s financijskim problemima. Osjećate se napušteno od roditelja. Ne volite sebe. 

2. Sakralna čakra

Boja: narančasta
Element: Voda
Položaj: ispod pupka

Kako prepoznati blokadu: Susrećete se s problemima u seksualnoj intimnosti. Osjećate se zlostavljano i zbunjeno. Mislite da je seks loš. Vidite sebe u negativnom svjetlu. 

3. Čakra solarnog pleksusa

Boja: žuta
Element: Vatra
Položaj: iznad pupka, a ispod prsne kosti 

Kako prepoznati blokadu: Uvijek se osjećate kao žrtva. Dajete svoje moći drugima. Teško vam je slijediti svoje snove i strasti zbog nedostatka samopoštovanja.

4. Srčana čakra

Boja: zelena
Element: Zrak
Položaj: središte prsa

Kako prepoznati blokadu: Bojite se vezanja za druge ljude. Ranije ste bili povrijeđeni u vezama i sada uvijek razmišljate o tome kako se zaštititi. Slaba srčana čakra također može biti uzrok srčanih bolesti. 

5. Grlena čakra

Boja: plava
Element: Zvuk
Položaj: udubina grla

Kako prepoznati blokadu: Bojite se progovoriti i iznijeti svoje mišljenje. Trudite se svima ugoditi. Osjećate da vas drugi ne slušaju i zbog toga se osjećate frustrirano.

6. Čeona čakra

Boja: indigo
Element: Svjetlost
Položaj: između obrva

Kako prepoznati blokadu: Borite se da pronađete smisao u svom životu i često se pitate: "Zašto sam ovdje?". Niste povezani sa svojom intuicijom. Imate problema s donošenjem odluka.

7. Krunska čakra

Boja: ljubičasta
Element: Misao
Položaj: na vrhu glave

Kako prepoznati blokadu: Osjećate snažnu privlačnost prema materijalnim stvarima i osjećate se nepovezano s duhovnim svijetom. Ne osjećate prisutnost više vodeće energije. Često patite od glavobolja i migrena.

Prikladno je napomenuti da ako jedna čakra doživi neravnotežu, onda su i sve ostale čakre također pogođene. Dakle, nemojte se opterećivati ​​ako imate simptome višestrukih blokada. Razlog za mnoge simptome je to što je jedna čakra blokirana i druge čakre su također pogođene njome. Dakle, glavni cilj je pronaći tu primarnu blokadu. Duhovno znanje i vježbe mogu vam pomoći u ponovnom uspostavljanju protoka energije. 

Izvor: consciousreminder.com