Uklanjanje mentalne blokade

Merkurov energetski centar ili grlena čakra spaja glavu i tijelo i jedan je od najvažnijih centara za komunikaciju. Kada je ova čakra pročišćena, otvoreni smo za kreativne ideje koje možemo i realizirati kada taj centar povežemo s trećom čakrom.

Energija mora kružiti stabilno kroz sistem da bi biće funkcioniralo ispravno. Mentalna blokada grlene čakre nastaje zbog prevelike misaone aktivnosti povezane s previše briga. Odražava se na razini tijela kao bol u vratu i ramenima, a mentalno i emocionalno kao razdražljivost i zbunjenost, nesposobnost koncentracije te česte osuđivačke stavove. Možemo je izbjeći pomoću energetskih vježbi za Merkur.

Stimulacija točke 'vrata svijesti'

mentalne blokade1
Profimedia/Shutterstock mentalne blokade1

Akupresurna točka žučnog mjehura, poznata kao GB 20, jedna je od najmoćnijih točaka za glavobolju, ukočen vrat, nesanicu, razdražljivost, osuđujuće stavove i kroničan umor.

Pronaći ćete je tako da isprepletete prste na zatiljku, a zatim palčevima osjetite udubljenje s obje strane vrata, ispod lubanje (kao na slici). Potom zatvorite oči, udahnite duboko i polagano, a zatim uz što sporiji izdah pritisnite udubljenja, blago naginjući glavu unazad. Nastavite disati polako i držite pritisak oko tri minute. Potom se potpuno opustite uz snažan izdah.