Iako njihov intenzitet varira od žene do žene, oni dani u mjesecu uz mješavine eteričnih ulja svakako prolaze lakše i opuštenije. Ove se mješavine mogu upotrijebiti kako za pripremu kupke tako i za spravljanje ulja za masažu, a ublažavaju neugodne simptome predmenstrualnog sindroma. 'Točka na i' je mirisna mješavina koju možete nanositi kao parfem, a koja ublažava nervozu i razdražljivost koji su česti pratioci PMS-a.Protiv PMS-a
24 kapi eteričnog ulja mandarine
20 kapi eteričnog ulja lavande
6 kapi eteričnog ulja geranija
2 kapi eteričnog ulja ruže

Lagano pomiješajte eterična ulja u bočici od 5 ml.

Za kupku u žlicu mlijeka ili vrhnja (može i biljnog) nakapajte 6 do 10 kapi mješavine pa pomiješajte s toplom vodom u kadi. Tijekom kupanja kapi mješavine koje plutaju na vodi umasirajte u kožu.

Za masažu u 2 žličice baznog ulja nakapajte 6 do 10 kapi mješavine. Nanesite najviše dvaput na dan.

Protiv grčeva
30 kapi eteričnog ulja mažurana
20 kapi eteričnog ulja lavande
10 kapi eteričnog ulja muškatne kadulje

Ulja pomiješajte u bočici od 5 ml pa na otvor utisnite plastični čep za kapanje, a potom bočicu dobro zatvorite.

Za kupku 6 do 10 kapi nakapajte u žlicu mlijeka ili vrhnja (može i biljnog) te dodajte u toplu vodu za kupanje.

Za masažu u 2 žličice (10 ml) baznog ulja (sezamovog, bademovog, jojobinog, makadamijinog, kokosovog) nakapajte 6 kapi mješavine. Lagano promiješajte pa namažite donji dio trbuha i leđa, stopala i gležnjeve. Nanesite barem dvaput na dan.

Protiv zadržavanja vode
30 kapi eteričnog ulja komorača
20 kapi eteričnog ulja borovice
16 kapi eteričnog ulja grejpa

Navedena eterična ulja pomiješajte u bočici od 5 ml.
Da bi vam pomogla da se riješite osjećaja napuhnutosti te viška tekućine koji ga uzrokuje, mješavinu nanesite 21. dan svoga ciklusa (brojiti počnite prvog dana svoje zadnje menstruacije).

Za kupku u žlici mlijeka ili vrhnja (može i biljnog) pomiješajte 6 do 10 kapi mješavine te dodajte u kadu napunjenu toplom vodom.

Za masažu u žlicu baznog ulja (15 ml) nakapajte 9 do 13 kapi mješavine. Promiješajte i umasirajte u cijelo tijelo. Nanesite najviše dvaput na dan.

"Parfem" protiv razdražljivosti
5 kapi eteričnog ulja rimske kamilice
4 kapi eteričnog ulja bergamota
4 kapi eteričnog ulja petit graina

Eterična ulja pomiješajte u bočici od 10 ml pa ostatak bočice ispunite baznim uljem. Utisnite čep s otvorom za kapanje pa dobro zatvorite, a zatim bočicu nekoliko puta okrenite gore-dolje kako bi se eterična ulja pomiješala s baznim uljem. Prema potrebi mješavinu nanesite na sljepoočice, zapešća i ključnu kost.