20 g pčelinjeg voska

20 g kokosova ulja

20 kapi eteričnog ulja lavande

20 kapi eteričnog ulja paprene metvice

Pčelinji vosak i kokosovo ulje stavite u manju vatrostalnu posudu ili lončić. Posudu postavite u velik lonac debela dna u kojem je oko 3 prsta vode. Zagrijavajte na sasvim laganoj vatri. Pustite da se vosak i kokosovo ulje rastope i pritom često miješajte štapićem za ražnjiće. Kad se vosak i kokosovo ulje rastope, posudu pažljivo izvadite iz lonca s vodom, ostavite da se mješavina malo ohladi te nakapajte po 20 kapi eteričnog ulja lavande i paprene metvice. Dobro promiješajte drvenim štapićem. Da biste balzam svagdje mogli imati pri ruci i lako nanijeti, mješavinu ulijte u stick koji se inače upotrebljava za balzam za usne. Možete upotrijebiti i stick za dezodoranse ili pak obične posude s poklopcem, najbolje staklene. Ostavite da se mješavina stvrdne (za vrućih dana stavite u hladnjak da ubrzate proces). Mjesto uboda komarca obilno namažite ovim balzamom.