2 žličice mljevenog zlatnog lana

20 g svijetlog smeđeg šećera

80 g sitno mljevenih badema

2 žličice praška za pecivo

50 ml biljnog mlijeka po izboru

1 žlica kokosova ulja (rastopljenog)

1 žličica naribane limunove korice

1 žličica limunova soka

100 g očišćenih trešanja (ili višanja ili bobica)

Mljeveni lan stavite u zdjelu i pomiješajte s 3 žlice vode. Ostavite da odstoji 10-ak minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kad lan nabubri, dodajte mu smeđi šećer, bademe pomiješane s praškom za pecivo, biljno mlijeko, kokosovo ulje te limunovu koricu i sok. Kratko promiješajte pa umiješajte očišćene trešnje. Smjesu stavite u mali kalup (npr. okrugli promjera 18 cm) i pecite na 180 stupnjeva 15 do 18 minuta.