U subotu, 30. travnja očekuju nas posebni kozmički događaji – pomrčina Sunca i mladi Mjesec u Biku. Mjesec će 30. travnja zasjeniti Sunce, što će omogućiti prvu pomrčinu Sunca u godini. Nastupit će u 22:42 h, tako da je nećemo vidjeti, ali to ne znači da nećemo osjetiti njen moćan utjecaj. Iako će ovo biti samo djelomična pomrčina Sunca, bit će izuzetno snažna, očekuju nas mnoge promjene s kojima se treba nositi, tvrde astrolozi. 

Pomrčina se događa u periodu mladog Mjeseca koji predstavlja novi početak, tako da će nam otvoriti nova vrata. Često se tijekom mladog Mjeseca zamišljaju želje, sami pravimo promjene, ali pod pomrčinom Sunca bolje se prepustiti valovima promjena i vjerovati u ono što nam svemir donosi. Pomrčine nas uvijek mogu iznenaditi, ali vrijedi zapamtiti da nas uvijek stavljaju tamo gdje trebamo biti, čak i ako u početku ne mislimo tako. Naime, one mogu ubrzati događaje i donijeti stvari koje su inače bile neizbježne, ali ubrzavaju procese. Ovo posebno vrijedi za ovu pomrčinu Sunca i mladi Mjesec u Biku, jer će planet Uran također biti vrlo aktivan. Poznato je da Uran donosi iznenađenja i događaje kao grom iz vedra neba. Njegova energija obećava neku vrstu radikalnog prelaska iz jednog stanja u drugo. 

Uran ponekad može biti pomalo šokantan, ali na kraju, njegov cilj je da unese više slobode u naše živote. Želi nas osloboditi svega što nas sputava kako bismo zakoračili na autentičnije mjesto. Pod ovom travanjskom pomrčinom Sunca stoga razmislite o koracima koje biste trebali poduzeti da biste se oslobodili. 

Uran je također planet buđenja, pa ako se dogodi neko iznenađenje u ovom periodu, gledajte na to kao neku vrstu poziva na buđenje, ponovo procijenite svoj put i svoje postupke. Trenuci buđenja mogu biti bolni, ali dopustite sebi napredak, to vas može odvesti na prelijepa mjesta. Jupiter i Venera će također biti u potpunom poravnanju pod ovom travanjskom pomrčinom. Venera je vladar Bika, pa je njena energija i u ovom trenutku izuzetno jaka. Kada su Jupiter i Venera u ovom trenutku u harmoniji, čini se da bez obzira na to što pomrčine donose, vjerojatno će postojati izvjesna lakoća između svih promjena. 

Ako postoji nešto čemu ste dugo težili, pomrčina donosi nagradu za vaš naporan rad. Ne forsirajte stvari, ne ucjenjujte nikoga, ne uvjetujte ni sebe, ni druge. Vjerujte promjenama i procesima života, i nove prilike će uskoro doći. Iako pomrčine Sunca ne zahtijevaju od nas da postavljamo ciljeve ili zahtijevamo bilo što od Univerzuma, one su pravo vrijeme da svoju svijest približimo svom srcu i prihvatimo mnoge značajne stvari u životu. Bik je, s druge strane, znak povezan s vašom vrijednošću, pa obratite pažnju na to kako doživljavate vlastitu vrijednost. Kada više zavolite sebe, kada ubijete toksično emocije da niste dovoljno dobri, sve će biti u redu. 

Vaša afirmacija za pomrčinu Sunca i mladi Mjesec u Biku može biti: "Tražim priliku u svemu što mi se događa. Zaslužujem obilje, ljubav i sve što je u skladu s mojim najvišim ciljevima."