Uran u Biku započinje svoje retrogradno kretanje 24. kolovoza koje će trajati do 22. siječnja iduće godine. Riječ je o planetu koji je simbol (re)volucije, promjena, inovacija, mjesto na kojem smo pozvani da budemo svoji i svim svojim unutarnjim blagoslovima doprinesemo i boljitku društva u kojem živimo.

Njegovo retrogradno kretanje omogućuje nam da pronađemo nova rješenja za stare probleme. Primjerice, ako ste u proteklim mjesecima pokušali nešto ostvariti, a ništa se nije dogodilo, usmjerite energiju prema unutra. Ovaj retrogradni tranzit pomoći će vam da promijenite nešto unutar sebe, kako biste ostvarili zgoditke u vanjskom svijetu. Preispitajte svoje stavove i uvjerenja. Način na koji djelujete. Negdje se krije neka smetnja ili blokada zbog koje dosad niste uspjeli, bez obzira je li riječ o ljubavi i poslu.

Samo nemojte bježati od sebe. Svaki pokušaj bijega od suočavanja sa sobom nakon nekog vremena završit će još većom frustracijom, ako ne i zdravstvenim smetnjama.

Zato s ovim Uranom koji će zapravo otvoriti sezonu retrogradnih planeta kroz rujan i veći dio jeseni, imate priliku…

…osvijestiti što vas koči u napretku i ostvarenju zacrtanih ciljeva

…pronaći nove izlaze iz starih problema

…shvatiti gdje samima sebi podmećete nogu

Ovo je vrijeme pripreme za put prema slobodi i oslobođenju. Sigurno ste se barem jednom zapitali, zašto nekoj osobi tako lako neke stvari polaze za rukom, a vi na tom mjestu učestalo padate i podbacujete. Odgovor nije u vanjskim okolnostima, već u nama. Zato imajte hrabrosti zaviriti u svoje dubine, suočiti se s onim dijelovima sebe koje ste odbacili, mjesta na kojima ste sami sebe ograničili i zavezali u čvor, pa ne možete ni naprijed i nazad. Preispitajte svoja uvjerenja, obrasce ponašanja, programe po kojima živite. Sigurno je da možete lakše i jednostavnije.

Pripremite se za put prema slobodi. Tek kada odvežemo čvorove unutar nas, počet će i manifestacija željenoga u vanjskom svijetu. Nova ljubav, više zarade, bolji posao, zdravlje.

Zato jer možemo.

Zato jer zaslužujemo.

Zato jer vrijedimo.