U rujnu nas očekuje mladi Mjesec u znaku Vage 25. rujna. Događa se istovremeno kada i usporena energija retrogradnog Merkura koja nas usporava i potiče da se bavimo stvarima iz prošlosti. Iako traje zbunjenost uzrokovana Merkurovim hodom unatrag, ova lunarna faza nas potiče da se fokusiramo na sebe, bolje povežemo s vlastitom moći intuicije, pronađemo ravnotežu u svemu što radimo.

Očekuje nas i jesenska ravnodnevica u noći između 22. i 23. rujna koja donosi energetsku prekretnicu. Kraj godine se bliži, ostalo je još tri mjeseca do ulaska u 2023. godinu. Mladi Mjesec u Vagi čini nas otvorenijima, nježnijima, spremnijima na nove stvari dok, u isto vrijeme, prioritet dajemo sebi, a ne drugima. 

Život nas često testira, stavlja pred izazove, ali važno je osvijestiti da vi uvijek imate izbor. Baš tome nas uči mladi Mjesec - potiče nas da shvatimo kako samo mi odlučujemo iz kojeg ćemo ugla promatrati kako se situacije u našem životu odvijaju.

Jupiter, planet ekspanzije, mogućnosti i obilja, vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, daje mu dodatnu energiju. Perspektiva postaje pozitivnija. 

Pod okriljem mladog Mjeseca odredite što želite pozvati svoj život i pažljivo postavite svoje namjere. Želje će se početi ostvarivati iz izvora o kojima niste ni razmišljali. Fokusirajte se na jednostavnost, pronalazak unutarnjeg mira i harmonije. Pojednostavite život. Ne pretjerujte ni u čemu. Pronađite balans.