Od 22. siječnja Uran više nije retrogradan, krenuo je direktno i bit će u toj dobroj poziciji do 28. kolovoza 2023. godine. Riječ je o vrlo povoljnom periodu u kojem nas očekuju nove prilike. 

Što se preporučuje činiti dok se Uran kreće direktno: 

Od 22. siječnja do 28. kolovoza moguće je i potrebno sveobuhvatno se i potpuno razvijati. Poželjno je da se bavite stjecanjem novih znanja i vještina. Uran će nam pomoći da postanemo jači i fokusiraniji.

Slušajte svoju intuiciju. Uran u retro fazi blokira našu sposobnost predviđanja budućnosti i ne dozvoljava šestom čulu da radi punim potencijalom. Krajem zime i početkom proljeća intuicija može biti posebno korisna. 

Period je povoljan za promjenu okruženja. Na primjer, možete početi tražiti novi posao ili novo mjesto za život. Uran voli kada ljudi traže nešto novo i mijenjaju svijet oko sebe na bolje. Povoljno su aspektirana poslovna putovanja. U tom pogledu, Uran je savršeno kombiniran s Merkurom.

Što se ne preporučuje dok je Uran direktan (do 28. kolovoza):

Oduprite se lijenosti i stagnaciji. Posvetite se važnim zadacima i realizaciji ciljeva o kojima već dulje sanjate. Dok je Uran jak i kreće se prema naprijed, što više radite stvari - to će vaš uspjeh biti veći. On nagrađuje posvećenost. Stvari koje sada možete da obaviti, ne odgađajte za kasnije.

Također, ne dozvolite si pesimizam, ma što god da se događa. Pokušajte sačuvati dobru energiju i pozitivan duh usprkos izazovima. Nemojte se izolirati od svih. Poboljšajte odnos s članovima obitelji, prijateljima, partnerom. Budite otvoreni za komunikaciju. Ako tražite ljubav, ovaj je period također povoljan. pristupajte ljudima otvorena srca.