Snaga ljubavi
U prve dane nove godine uvodi nas uštap u Raku 6. siječnja. U našim se srcima budi snaga ljubavi. Osjetljiviji smo nego inače i sentimentalno raspoloženi, no spremni napraviti baš sve za one koje volimo. Osvješćujemo što želimo pružiti svojim najdražima, kakvu vrstu sigurnosti i ljubavi sami želimo primiti. Hrabro ćemo razotkriti svoje osjećaje nekome koga smo iz opreza držali na distanci. Čvrsto zacrtajmo planove koji će nam tijekom godine donijeti još snažniji osjećaj sigurnosti.

Uzbuđenja s Venerom
S Venerom koja je u Vodenjaku od 3. siječnja privlači nas sve što je drugačije. Spremni smo istraživati, isprobati nove stvari, tražimo nove puteve ljubavi. Ljubav u virtualnom svijetu interneta mnogima će donijeti zabavne i neočekivane trenutke. Kad se 15. siječnja Venera sučeli s Uranom, možda ćemo sresti nezaboravnog stranca u noći koji će nestati jednako brzo kao što se i pojavio. Možda ćemo se žestoko posvađati s partnerom kako bismo sačuvali vlastite granice. Venerina konjunkcija sa Saturnom 22. siječnja smiruje strasti i vraća nas uhodanim stazama kako bismo u miru probavili sva prethodna uzbuđenja.

Carpe diem
Mars u Blizancima 12. siječnja punom snagom kreće direktno. Ako smo posljednjih mjeseci više promišljali nego djelovali, pažljivo taktizirali i odugovlačili početak novih ciljeva, sad smo spremni za akciju. Zaigranost i znatiželja važni su čimbenici uspjeha. Mars u Blizancima podsjeća nas da u životu stvari nisu crno-bijele i situacije nisu na sve ili ništa! Uvijek postoji nova prilika, drugačiji način, razlog da pustimo i pričekamo bolji trenutak. Uhvatimo najbolje od svakog dana, od svake situacije, bez ljutnje ili ogorčenosti. Snalažljivost, dragocjeni društveni kontakti i humor pomažu nam da ne uzimamo sve k srcu i budemo uspješni u svemu što radimo. Uz prijateljsku podršku Venere mnogo se dobrih stvari događa u ljubavi.

Neumorni um
Merkur u Jarcu 18. siječnja kreće direktno pa više nemamo dežurnog krivca za izgubljene stvari i vlastite nesmotrenosti. Hraneći se energijom Jarca, Merkur simbolizira izoštren um, jasno sagledavanje stvarnosti, odličnu sposobnost koncentracije. Merkur ima podršku Urana, što sugerira da će nam um raditi sto na sat, a nove ideje prštati na sve strane. Ipak, imamo dovoljno strpljivosti pobrinuti se za zaostale dosadne obaveze kako bismo raščistili put opuštenijem razdoblju rada i učenja.

Vrelo svježine
Sunce ulazi u znak Vodenjaka 20. siječnja u 9.31 sat. Iz svog neiscrpnog vrča vode Vodenjak će na nas izliti obilje svježine i pročistiti naše umove od predrasuda i dosade. Već 21. siječnja tu je i Mjesec u prvom ovogodišnjem mlađaku. Podsjeća nas da slušamo srce i češće slijedimo vlastita pravila kako bismo bili sretni. Nije lako iskoračiti iz utabanih staza i zone sigurnosti, no uvijek vrijedi boriti se za sebe i svoju viziju života. Ne zaboravimo da promjene počinju tako da prvo promijenimo sebe. A energija Vodenjaka daje nam obilje vizija, originalnih ideja, tolerancije i znatiželje.

Romantična ljubav
Izvlačimo iz ladice ružičaste naočale koje ćemo s Venerinim ulaskom u znak Riba 27. siječnja iskoristiti kako bismo barem na neko vrijeme gledali onu ljepšu i romantičnu stranu života. Glazba, glamur, umjetnost, film, mnogo je načina kako barem nakratko pobjeći od sive svakodnevice. Bit ćemo nježniji prema partneru, neodoljivi u ljubavnim osvajanjima, požrtvovni prema onima koje volimo. Sve će to donijeti sretno razdoblje u ljubavi i nahraniti nas novim idealima sreće.