Saturn 7. ožujka ulazi u znak Riba gdje će boraviti iduće dvije i pol godine. Ove će godine aktivirati samo prvu trećinu znaka Riba, što će osjetiti rođeni između 21. i 28. veljače. Spoj čvrstih Saturnovih struktura, pravila i granica s mekanim, eteričnim, često bezobličnim energijama Riba možemo zamisliti kao kule u pijesku koje bi svaki malo snažniji val mogao srušiti. Teško je sačuvati granice, no ponekad je rastvaranje granica dobrodošlo pročišćavanje.

Pripadnici prve dekade Riba mogu odlično iskoristiti ovu energiju da u svoj život unesu više reda, da se bolje organiziraju i budu prisutniji u stvarnom životu. Prilika za sve nas da omekšamo kruta pravila, predrasude i sve što nas sputava te lakše opraštamo greške sebi i drugima. Mogli bismo svojim snovima dati konkretan oblik, ostvariti najdublje želje srca ili pronaći jasan put u duhovnom razvoju. No sigurno ćemo povremeno osjetiti nesigurnost jer granice koje smo izgradili u svom ponašanju nas štite pa se moramo zapitati koje nas štite, a koje ograničavaju. Što moramo pustiti kako bismo ponovno osjetili bolju i suosjećajniju povezanost sa svijetom i drugima? Evo što prema godišnjem horoskopu očekuje Raka, Škorpiona i Ribe. 

Rak - zadržati otvoren um

U prva tri mjeseca još vas nosi poslovni zamah pa se potrudite oko svega što vam je na poslu važno. Još možete promijeniti posao, dobiti povišicu ili unapređenje, pokrenuti novi projekt i pronaći moćne partnere. Od ožujka dolazi vrijeme nagrada. Suradnici, kolege ili vaši sljedbenici na društvenim mrežama preuzet će veći dio na sebe pa vi možete predahnuti. Za promjenu dopustite da netko brine o vama, dajte priliku drugima da se oduže za vašu pomoć i podršku. Bogat društveni život otvara neočekivane prilike za osobni razvoj i koristi vašem poslu. U ljetnim mjesecima vaša bi se financijska situacija mogla znatno poboljšati. Tijekom godine pojavljuju se zanimljivi ljudi, prijateljstva se brzo razvijaju donoseći prilike za svjež pogled na život. Upravo će interakcija s drugima pomoći da zadržite otvoren um, oslobodite se tradicionalnih uvjerenja koja vas ograničavaju i poželite raditi na drugačiji način. Prepoznajete da vas zaokupljaju nove vrijednosti i da spontanije pokazujete svoju emotivnu stranu. 

Škorpion - ljubavno otrežnjenje

Ljubav je i dalje važna tema vašeg života, no tijekom godine dolazi do otrežnjenja i realnog sagledavanja ljubavnih tema. Prethodnih ste godina lakše otvarali srce i rado gledali samo ljepšu stranu, no sad više ne možete zatvoriti oči pred stvarnošću. Gdje god ste se zavaravali, sad su moguća ljubavna razočaranja, no ako postoji ona posebna, važna osoba kojoj vjerujete i s kojom želite podijeliti svoju intimu, spremni ste se smiriti u sretnoj vezi. Možete dobro kontrolirati osjećaje i strpljivo graditi odnos u kojem ostvarujete svoje snove. Odlična godina za kreativce koji će u svojoj mašti i emocijama napokon pronaći pravi izričaj. Najava promjena vezanih za posao tek se sluti, no ne manjka vam ideja u kojem smjeru planirati budućnost. Dobar poslovni partnerski odnos ključ je vašeg ovogodišnjeg uspjeha. Važno je biti timski igrač jer ćete postići puno više nego što biste mogli sami. Od ljeta vas sretni obiteljski trenuci podsjećaju na snagu obiteljskih veza i osnažit će vaše samopouzdanje.

Ribe - postaviti osobne granice

Pred vama je važna godina koja zahtijeva ozbiljan i odgovoran pristup svemu što radite, a nagrade za dobro ponašanje mogu biti velike. Budući da niste ljubitelj granica i pravila, volite beskrajna prostranstva osjećaja i duha, Saturn koji je od ožujka u vašem znaku neće biti baš dobrodošao gost. No čini se da je vašem životu potrebno više reda i da se napokon morate spustiti na zemlju te objektivno sagledati stvarnost. Saturn vam pokazuje teme kojima morate ozbiljno pristupiti, bilo da se radi o poslu, zdravlju ili ljubavi. Obično volite pomagati drugima, no sad je vrijeme da prvo pomognete sebi. Ovo je godina jačanja osobnih namjera i bolje postavljenih osobnih granica. Povremeno vas može obuzeti osjećaj sputanosti i sjetno raspoloženje, no Jupiter će se pobrinuti da takvi trenuci budu kratkotrajni. Blistate u svojoj okolini, još ste vještiji u komunikaciji, lako ćete dobiti podršku okoline kad god je zatrebate. Najbolji način osobnog širenja je učenje. Za đake, studente, specijalizante i pripravnike godina će biti iznimno lagana i uspješna. No ako je to već iza vas, pronađite načine kako možete proširiti svoje znanje.