Vodenjak je zračni znak, simbol naprednih ideja, plemenitih društvenih ideala poput pravednosti i jednakosti, vizije svijeta u kojem svi živimo bolje i sretnije. Pluton će tek na četiri i pol mjeseca, od 23. siječnja do 11. lipnja, lagano namreškati ovu energiju i probuditi nešto u dubinama naše kolektivne svjesnosti. Tek će od 2024. godine učvrstiti svoj položaj u Vodenjaku i idućih dvadeset godina polako, ali značajno mijenjati naš svijet. Pluton simbolizira iscjeljenje i preporod koji se mogu dogoditi samo uz duboku preobrazbu. A preobrazba nije moguća ako ne pustimo stare obrasce i otvorimo se neizvjesnosti novog. S Plutonom u Vodenjaku preobrazbu donose napredna tehnologija, velika znanstvena otkrića, novi društveni sustavi, nacije i društvene grupe koje žele i znaju surađivati. Pluton u Vodenjaku bi mogao otvoriti put humanizmu i novoj vrsti društvene pravednosti.

Na osobnoj razini Pluton ovih nekoliko mjeseci boravka u Vodenjaku budi u nama osjećaj nezadovoljstva. Često mislimo kako smo nemoćni mijenjati stvari koje nam smetaju u svijetu oko nas, no to nije posve točno. Možemo osvijestiti vlastite sebične načine ponašanja koji imaju štetne posljedice na društvo i okolinu? Želimo li mijenjati sebe kako bismo mijenjali i svijet nabolje?

Pluton se u drugom dijelu godine vraća u znak Jarca kako bi priveo kraju posao pročišćavanja i preobrazbe onih društvenih struktura koje su izgubile svoj pravi smisao. Očito je da u mnogim segmentima društvenog života postojeća pravila više nisu primjenjiva, a postojeće institucije ne osiguravaju zaštitu i napredak društva. Razne vrste kriza, od klimatskih preko ekonomskih do svjetonazorskih, samo su posljedica neučinkovitih pravila koja treba mijenjati. Povratak konzervativnih pokreta koji su se raširili pod pokroviteljstvom Plutona u Jarcu reakcija su na gubitak oslonca na poznate oblike života, no napredak se može samo nakratko zaustaviti. Krize pokazuju koliko su promjene potrebne, a Pluton u Vodenjaku najavljuje velike pomake. Evo što prema godišnjem horoskopu očekuje Blizanca, Vagu i Vodenjaka. 

Blizanci - igrati po pravilima

Zahtjevi posla i poštovanje uvriježenih društvenih pravila bit će najveći izazov za vaš nemiran duh. Suočeni s većim obavezama na poslu, situacijom koja vas na mnoge načine ograničava imate priliku prepoznati vlastitu nestrpljivost koja vas vodi površnosti. Svjesni ste mnogih razloga zbog kojih ste propustili ostvariti bolje rezultate, no sad ih možete poboljšati. Ako je potrebno, pronađite novi poslovni smjer koji zaista odgovara vašim talentima i željama. Kad pristanete igrati po pravilima, poslovna se situacija okreće u vašu korist, donosi stabilnost, bolju zaradu i učvršćuje vaš autoritet. Stabilnija situacija na poslu oslobađa vaš um za nova istraživanja kreativnih dubina. Vaš se um često opire intuiciji, no ove godine učite kako se otvoriti neobičnim, iracionalnim, mističnim doživljajima. I u svemu što radite imat ćete osjećaj da vas čuva neka nevidljiva sila i usmjerava vas u pravom smjeru. Ako dopustite intuiciji da vas vodi, i sami ćete se iznenaditi koliko imate sreće! U drugom se dijelu godine možete bezbrižnije posvetiti ljubavi, prijateljima i putovanjima.

Vaga - duboka intimnost

Svakodnevna rutina sve vas više guši. Frustrira vas osjećaj da se nikako ne možete osloboditi pritiska obaveza. U takvim sputavajućim uvjetima imate priliku naučiti kako se nositi s vlastitom sklonošću perfekcionizmu. Ne morate kontrolirati svaki detalj i ne morate sa svim kolegama biti u super odnosima. Dovoljno je da budete korektni pa ćete tako lakše prihvatiti ono što trenutačno ne možete promijeniti. Tijekom godine moglo bi vas razveseliti financijsko poboljšanje koje dolazi iz neočekivanog izvora. Odobren vam je kredit ili ste ga upravo otplatili, možda ćete vi ili vaš partner dobiti nasljedstvo ili priliku koja pada s neba i donosi vam stabilnost. Privatna sfera života obilno nadoknađuje sva poslovna nezadovoljstva. Vaš se partnerski odnos produbljuje, spontani ste u seksualnosti, fokusirani na partnera. U sebi možete otkriti nove dubine strasti. Rado ćete zaviriti u vlastitu nutrinu i tražiti odgovore o tome što se sve krije u dubinama vašeg nesvjesnog. Bolje se povezujete s vlastitim tijelom, prepoznajete njegove potrebe, uživate u senzualnosti. Ugodite svom tijelu vježbanjem i zdravijom prehranom.

Vodenjak - slutnja promjena

Pluton će ove godine tek nakratko zakoračiti u vaš znak, prekratko da bi uzburkao vaš život, ali dovoljno dugo da u vama probudi osjećaj nezadovoljstva. Slutite da vam je potrebna promjena, no ta slutnja je još slabašna i nejasna. Od ožujka se tokovi novca usporavaju, što vam donosi osjećaj nelagode. No imate puno prostora za bolje upravljanje novcem. Razmislite gdje vam klizi kroz prste, gdje možete najbezbolnije štedjeti, a gdje možete bolje iskoristiti svoje vrijednosti. Jedan od načina reorganizacije može uključiti i vaše nekretnine. Podrška dolazi iz obitelji koja vam može pružiti čvrsti oslonac, tople osjećaje i zaštitu od svega što vas brine. Moguća je neka vrsta obiteljskog širenja, bilo da proširujete dom ili dolazi novi član obitelji. Podsjećate se da je obitelj najveća vrijednost koju imate. Od ljeta Venera pojačava intimnu sreću odličnim partnerskim odnosom. Ljubav će vam pomoći da izdržite rutinu svakodnevice dok polako osmišljavate kako promijeniti sve ono što vas sputava.