Kada se suzdržavate? Kada puštate? Suptilna ravnoteža između ova dva stanja može se pokrenuti pod mladim Mjesecom u Ribama. Dostižući svoj vrhunac 20. veljače 2023., ono će iznijeti na površinu pitanje trebamo ili nešto poduzeti ili zastati i pustiti da stvari idu svojim tokom.

Obično, tijekom sezone Riba, uvijek smo natjerani da idemo s tokom. Potiče nas da se oslobodimo mentalnih blokada, da se oslobodimo planova i strukture i umjesto toga dopustimo sebi da lebdimo - vođeni našom intuicijom i energijama svijeta oko nas.

Također, razdoblje mladog Mjeseca potiče nas da stvorimo strukturu i stvarno poduzmemo nešto što želimo postići. Ako se osjećamo zaglavljenima, ova nam energija govori da se pomaknemo, donesemo odluku i pomaknemo se s mjesta gdje jesmo.

Ova dva stanja predstavljaju yin i yang, muško i žensko, a pronalaženje ravnoteže između ta dva stanja ono je na što nas poziva ovaj Mladi Mjesec. Nema pogrešnih puteva, sve je u tome kako ćemo tamo stići i kakav stav imamo dok putujemo. Kao što nam Ribe pokazuju, svi smjerovi nas na kraju vode tamo gdje trebamo biti.

Čini se da je dualnost u velikoj mjeri dio energije Riba, pa možda nije iznenađujuće da smo pod ovim mladim Mjesecom u Ribama prisiljeni pronaći ravnotežu između suzdržavanja i prepuštanja. Iako se pod ovom energijom možemo boriti između ova dva stanja, Ribe nam pokazuju da ćemo na kraju dana, bez obzira na put, uvijek sletjeti tamo gdje nam je suđeno.

Ovaj Mladi Mjesec u Ribama pada na 1. stupanj zodijaka, što ukazuje na nove početke. Čini se da bi pronalaženje te ravnoteže moglo otvoriti neka nova vrata ili nam možda utrti put.

Ribe su posljednji znak Zodijaka, tako da se možemo naći i u razmišljanju o posljednjih 12 mjeseci i shvaćanju kamo želimo ići odavde. Možda ćemo osjetiti želju da otpustimo prošlost i razmislimo o načinima na koje možemo ići naprijed.

Mladi Mjesec je podrška kada je u pitanju pronalaženje načina da krenete naprijed i donesete nove inspiracije u svoj život. Ako se osjećate pozvanim, postavite neke namjere pod ovim Mladim mjesecom o tome čime biste željeli ispuniti svoj život i kako možete stvoriti neke nove navike koje su više usklađene s onime gdje želite biti.

Saturn ima vrlo jak utjecaj pod ovim mladim Mjesecom. Saturn će u nadolazećim tjednima prijeći u znak Riba, tako da bi nam ovaj mladi Mjesec također mogao dati predodžbu onoga što dolazi.

Saturn predstavlja naše lekcije i izazove. Nastoji nam nametnuti ograničenja i kočiti nas u područjima našeg života kako bismo mogli naučiti što smo spremni tolerirati, a što nismo. Saturn nastoji istaknuti gdje trebamo preuzeti odgovornost za svoje živote i čemu se iskreno želimo posvetiti.

Pripazite na ove teme pod Mladim Mjesecom u Ribama. Gdje se osjećate malo zaglavljeno ili ugušeno? Gdje se osjećate malo zatvoreno ili teško? Ovo može biti trag o tome što će Saturn u Ribama pokretati i izvlačiti iz vas.

Općenito, mladi Mjesec u Ribama može biti okidač gdje trebamo stvoriti ravnotežu u našim životima. Možemo osjetiti potrebu da se držimo i preuzmemo kontrolu, ili možemo osjetiti potrebu da prepustimo. Ili ćemo možda morati usvojiti oba ova mentaliteta u nekom obliku.

Mislite na sebe s korijenima duboko u zemlji, sigurni u sebe i ono što morate učiniti. Ali neka vaše srce odluta na nova mjesta, u nove avanture i nove ideje. Dopustite svojim nogama da utonu u zemlju, ali i vašoj glavi da dosegne oblake.

Izvor: sensa.mondo.rs