Ribe su posljednji znak zodijaka, tako da Sunce koje se kreće ovdje sa sobom nosi prirodan osjećaj zatvaranja i završetka. Možda osjećamo da se obrasci, teme i problemi iz posljednjih dvanaest mjeseci polako približavaju kraju. Dok putujemo kroz sezonu Riba 2023., pravo je vrijeme da završimo s prošlošću i stvorimo prostor za novo, piše foreverconscious.com. Ako je potrebno izvršiti promjene, sezona Riba nudi podršku i zamah za isprobavanje novih stvari i eksperimentiranje s različitim načinima razmišljanja. Sezona Riba 2023. također donosi ključni pomak Saturna iz Vodenjaka u Ribe, gdje će ostati do veljače 2026.

Ovan

Vjerojatno ste već svjesni da je Jupiter u vašem znaku. Drevni astrolozi vjerovali su da će Jupiter, kada je u vašem znaku, donijeti sreću, obilje i bogatstvo! Nadamo se da ste uspjeli manifestirati nešto od ovoga dok je Jupiter ovdje, ako niste, ne brinite! Još uvijek imate vremena jer će Jupiter biti tu do svibnja ove godine. Jupiter nije samo planet sreće, on je i planet ekspanzije. Može proširiti stvari u našim životima kako bi donio više prilika i obilja, ali također može staviti fokus na ono područje koje zahtijeva više vaše pozornosti. Ako nešto više ne funkcionira u vašem životu, to se može povećati pod Jupiterovim utjecajem, pozivajući vas da nešto poduzmete. Imate prekrasnu energiju za djelovanje tijekom cijele sezone Riba, pa ako se nešto treba promijeniti; ako trebate napraviti neke promjene, ovo će biti savršeno vrijeme da to učinite. Dana 17. ožujka Mars, vaš vladajući planet i planet akcije, energije i motivacije, konačno će napustiti svoju postretrogradnu sjenu, dajući vam ogroman val energije. Gurajte naprijed u svemu što želite učiniti, jer će Svemir biti na vašoj strani. Mladi Mjesec u Ribama 19. veljače bit će introspektivan. Možda ćete se povući da se usredotočite na neke mračne misli i osjećaje koje ste imali, a kojima treba posvetiti pozornost. Ne bojte se onoga što je u sjeni. Pun Mjesec 7. ožujka pada u znak Djevice, što će vam pomoći da unesete malo stabilnosti i strukture u sve što se pojavi. Ako ste radili previše, ovaj Pun Mjesec može vas potaknuti da se odmorite i potražite podršku ako vam je potrebna. Saturnov prijelaz u znak Riba 8. ožujka iznijet će na površinu puno neriješenih pitanja koja zahtijevaju vašu pozornost. Saturn u Ribama može biti malo težak, ali budite uvjereni, ako se posvetite poslu, moći ćete ostvariti fantastičan napredak. Ovdje također postoji snažan potencijal za produbljivanje vaše intuitivne mudrosti. 

Bik

Vjerojatno je bilo mnogo promjena u vašem životu tijekom posljednjih nekoliko godina ili ste možda još uvijek usred njih. Ove promjene su posljedica činjenice da se Uran, planet promjena i buđenja, kreće kroz vaš znak. Uran se planira tu zadržati do 2026., tako da je ovo spora energija s kojom učite živjeti i prilagoditi joj se. Sa Suncem u Ribama, sada imate priliku da se malo usredotočite na ono što želite njegovati u svom životu. To je vaša prilika da usporite i fokusirate se na ono što uistinu zove vašu dušu. Kada poslušate ovaj poziv, znat ćete točno na što usmjeriti svoju pozornost. S prelaskom Saturna u znak Riba 8. ožujka, možete očekivati promjene ili preokrete neke vrste kada su u pitanju vaša prijateljstva, zajednice i grupe. Vaša energija će biti posebno osjetljiva, pa vodite računa o tome s kim provodite vrijeme i kako se osjećate kada ste u blizini određenih ljudi. Saturn će ostati u Ribama sljedeće 2,5 godine, tako da imate vremena raditi s ovom energijom i stvarno shvatiti koga želite držati blizu sebe. Mladi Mjesec u znaku Riba 19. veljače donosi vam nježnu, iscjeljujuću energiju. To će vam pomoći u potrazi da razjasnite što vam je važno. Možda čak i potakne neke nove inspiracije oko vaših snova i ciljeva. Pun Mjesec u znaku Djevice 7. ožujka mogao bi osvijetliti vaše odnose i ponovno uvesti ovu temu o tome s kim se odlučujete okružiti. Društvena povezanost jedan je od najvažnijih čimbenika kada se radi o stvaranju sreće u vašem životu, pa ako vašem životu nedostaje društvenih interakcija, sezona Riba bit će sjajno vrijeme da se to promijeni.

Blizanci 

Zadnjih nekoliko mjeseci bili ste pod snažnim utjecajem Marsa jer je proveo jako dugo vremena u vašem kutu zodijaka. Dana 17. ožujka Mars će konačno napustiti svoju post-retrogradnu sjenu, a to znači da ćete vjerojatno osjetiti valove svježe energije kako ulaze u vaš život. Mars je muška energija, a ona nas može potaknuti da se krećemo, poduzmemo akciju i slijedimo ono što želimo stvoriti. Možda ste otkrili da ste, dok je Mars prolazio kroz vaš znak, morali raditi na tome da malo bolje uravnotežite svoju mušku energiju. Muška energija postoji u svima nama i nadilazi naš spol. To je izraz energije koji nam, kada ga kultiviramo, može pomoći da se osjećamo samopouzdano i motivirano da obavimo stvari. Mlad Mjesec u znaku Riba 19. veljače, osvijetlit će vašu karijeru. Ovo je fantastičan Mlad Mjesec za usmjeravanje pažnje na ono što biste željeli manifestirati kada su u pitanju vaši ciljevi u karijeri. Ako ste u mirovini, tu energiju također možete usmjeriti u svoje osjećaje svrhe i na ono čemu biste željeli posvetiti svoje vrijeme. Pun Mjesec 7. ožujka pada u znak Djevice i može privući pozornost na vaš dom i obiteljski život. Možda ćete morati biti uz člana obitelji ili nešto u vašem domu treba vašu pažnju. Dana 8. ožujka Saturn prelazi u znak Riba gdje će boraviti sljedeće 2,5 godine, što će biti velika podrška za preuzimanje svih vaših ideja i izgradnju nečeg opipljivog s njima. Bit ćete u najboljoj poziciji da primite ovaj dar Saturna u Ribama, stoga razmislite o pretvaranju svojih kreativnih ideja u stvarnost, jer će Svemir biti na vašoj strani! 

Rak

Nakon što Sunce prijeđe u znak Riba, 19. veljače imamo Mladi Mjesec u Ribama. On vam donosi inspiraciju za putovanje ili učenje nečeg novog. Ako ste se željeli vratiti u školu, fakultet ili krenuti na kratki tečaj, Mjesec će vam ponuditi fantastičnu podršku. Sve što možete učiniti da otvorite i proširite svoj um i svijest bit će favorizirano. Kako ovaj Mladi Mjesec pada u Ribe, a Saturn prelazi u Ribe 8. ožujka, ova energija može dati neke tragove o tome što će doći od Saturna. Budući da Saturn ostaje u Ribama sljedeće 2,5 godine, vjerojatno ćete krenuti na putovanje učenja i rasta. Saturn u Ribama će vas učiniti mudrijima i pomoći vam da proširite svoj um na nove dimenzije. Dana 7. ožujka, pun Mjesec u znaku Djevice osvijetlit će nebo, donoseći balansirajuće valove zemaljske energije. Oko ovog Punog Mjeseca postoji umirujuća, hranjiva energija koja vam može pomoći da se osjećate sigurno da izrazite sebe i da se povežete s onim što se stvarno osjećate. Možda ćete morati progovoriti pod ovim Punim Mjesecom. Nemojte se bojati zatražiti pomoć. Ne morate sve raditi sami i stvari ne moraju biti savršene. Odricanje od savršenstva bit će vam dragocjeno. Općenito, sezona Riba je fantastično vrijeme da se usredotočite na učenje novih vještina i proširite svoj um na nove dimenzije. To je također moćno vrijeme za poniranje unutra, tako da možete otključati urođenu intuitivnu mudrost koja živi u vama.

Lav

Mladi Mjesec u znaku Riba 19. veljače nosi vrlo duboku energiju - morat ćete ući u sebe i razmisliti o tome što doista osjećate, suočiti se s bolnom istinom, ali kada početni šok izblijedi, naći ćete se u mnogo boljem položaju. Više istine iz naše duhovne svijesti mogu nam pomoći da dobijemo širu perspektivu. Kako Saturn prelazi u znak Riba 8. ožujka, ovaj mladi Mjesec mogao bi nam dati mali okus onoga što dolazi. Ali ne brinite, Saturn u Ribama nećete osjećati ovako teško cijelo vrijeme. Saturn u Ribama će vam pomoći da se povežete sa svojom dubljom i višom istinom. Otkrit će vam stvari o vama samima, gotovo poput putovanja samospoznaje. Saturn će provesti 2,5 godine u Ribama, tako da je ovo spora energija na koju ćete se imati vremena prilagoditi. Pun Mjesec 7. ožujka pada u znak Djevice i donosi fantastične prilike kada su u pitanju vaše financije. Održavajte svoju vibraciju visokom i pogledajte što svemir privlači u vaš život. Ako vam je potrebna pomoć s vašim financijama ili porezima, ovaj Pun Mjesec također će poslati valove podrške da vam pomogne da obavite stvari. Nemojte se bojati potražiti pomoć ili savjet ako vam je potreban.  Sveukupno, sezona Riba je vrijeme kada ljuštite stare slojeve i dolazite do dublje istine o sebi. Ovo je vrijeme za traženje istine, ne bojte se onoga što ćete pronaći jer će vas to odvesti na viša, bolja mjesta.

Djevica

Sezona Riba za vas će biti vrlo značajna. Mladi Mjesec u Ribama 19. veljače pokreće u vašim odnosima. Značajna osoba može ući u vaš život ili ćete morati promijeniti način na koji ste pristupili određenoj ljubavnoj vezi. Ako ste bili u potrazi za posebnom osobom, izložite se ovom mladom Mjesecu, jer će zvijezde biti poredane u vašu korist! Veze uvijek mogu biti nezgodne i često mogu potaknuti veliki rast, a ovo će biti tema za vas, ne samo kroz sezonu Riba, već sljedeće 2,5 godine jer Saturn ulazi u Ribe 8. ožujka. Dok se Saturn kreće kroz Ribe tijekom nadolazećeg godina, fokus će zaista biti na vašim odnosima. Vaši odnosi će se vjerojatno promijeniti tijekom ovog razdoblja, što će vam pomoći da postanete autentičniji u njima. Dok putujemo kroz ostatak sezone Riba, dolazimo do Punog Mjeseca u Djevici 7. ožujka. Budući da ovaj Puni Mjesec pada u vaš znak, to je posebno! Drevni astrolozi vjerovali su da kada je pun Mjesec u vašem znaku aktivira vašu epifizu, pomažući vam da se osjećate bliže nebesima i više povezani sa svojim anđelima, vodičima i višim svjetovima. Postoji jaka intuitivna energija na koju se možete osloniti pod ovim Punim Mjesecom, stoga radite s intuitivnom mudrošću svog tijela. Možda će vam također biti korisno doći u kontakt sa svojim fizičkim tijelom. Provedite vrijeme sami sa sobom, vježbajte, okupajte se, meditirajte o tome kako se stvarno osjećate.

Vaga

Mladi Mjesec u Ribama 19. veljače pokazuje da ćete vjerojatno biti vrlo zaposleni! Mogu vam se pojaviti novi projekti ili možete odlučiti preuzeti neki novi zadatak ili posao. Energija oko toga je vrlo pozitivna, pa se nadamo da će vas sve što vam se dogodi približiti vašim strastima i načinu na koji doista želite provoditi vrijeme. Iskoristite ovu energiju mladog Mjeseca u Ribama da napravite raspored koji vam odgovara i budete sigurni da radite stvari koje vas ispunjavaju. Dana 7. ožujka imamo Pun Mjesec u znaku Djevice koji nosi neku duboku, možda čak i tešku energiju za vas. Tajne se mogu otkriti ili ćete se možda morati suočiti s nekim skrivenim informacijama koje mijenjaju način na koji ste radili stvari. Nešto iz sjene bit će osvijetljeno, ali ovo osvjetljenje donosi snagu i veće znanje. Ako se nešto činilo skrivenim od pogleda ili nedostižnim, ovaj Pun Mjesec može donijeti svjetlo. Saturnov prelazak u znak Riba sljedeće 2,5 godine također će biti prekretnica ove sezone. Događajući se 8. ožujka, Saturn u Ribama vjerojatno će vam izazvati probleme oko životnog stila i rutine. Možda ćete morati naučiti kako postaviti jasne granice i kako srušiti neke od tih granica kako biste vodili život kakav uistinu želite. 

Škorpion

Mladi Mjesec u Ribama 19. veljače donosi valove pozitivne, svježe energije u vaš život koja potiče nove početke. Opustite se i igrajte pod ovim mladim mjesecom. Dovedite se u stanje radosti fokusirajući se na male stvari koje vas ispunjavaju i donose vam zadovoljstvo. Snažna iscjeljujuća energija teći će od 20. do 22. veljače, pa svakako upijajte ovu energiju i radite na svim stvarima koje želite izliječiti, a tiču se vašeg srca. Kako prelazimo u ožujak, 7. imamo pun Mjesec u znaku Djevice. Ovaj Pun Mjesec privući će vašu pozornost na ljude kojima se odlučite okružiti. Jako je važno imati snažne ljude koji vas podržavaju u svom životu, pa se pod ovim Punim Mjesecom potrudite okružiti se takvima. Ako vam je potrebno više zajednice u vašem životu, ovaj Pun Mjesec će osvijetliti put. Dan nakon ovog Punog Mjeseca, Saturn prelazi u znaku Riba. Saturn će ostati ovdje sljedeće 2,5 godine i utjecat će na vaše odnose. Bit će vrijeme da razjasnite što za vas znači ljubav i što znači biti dobar prijatelj. Do trenutka kada Saturn završi u ovom dijelu vaše karte, imat ćete dublje i zrelije razumijevanje vrsta ljudi koje trebate u svom životu.

Strijelac

Sezona Riba započinje Mladim Mjesecom u znaku Riba 19. veljače. Ovaj će Mjesec aktivirati probleme koji se odnose na vaš dom i obiteljsko okruženje. Možda ćete morati biti uz člana obitelji ili nešto u vašem domu može zahtijevati vašu pažnju. Ako ste htjeli obnoviti svoj životni prostor i unijeti svježu energiju u svoj dom, ovo je fantastična energija za rad. 7. ožujka donosi pun Mjesec u znaku Djevice, koji će osvijetliti vašu karijeru! Veliki radni projekt mogao bi dosegnuti točku završetka ili biste se mogli naći u situaciji da dobivate nagrade i počasti za sve što ste radili. Ako ste u mirovini, ova se energija može kanalizirati u osjećaj veće svrhe i ispunjenja svega što ste postigli u životu. Što god da se manifestira, energija se čini vrlo vrijednom, stoga ostanite otvoreni onome što Svemir donosi. Samo dan nakon Punog Mjeseca, Saturn prelazi u znak Riba gdje će ostati sljedeće 2,5 godine. Saturn u Ribama će vas voditi da se usredotočite na uspostavljanje ravnoteže u načinu na koji dajete i primate energiju u svom životu, posebno kada je u pitanju ravnoteža doma/obitelji i posla i privatnog života. Pažnja će vam letjeti u svim smjerovima, ali cilj će biti pronaći sredinu.

Jarac

Mladi Mjesec u Ribama 19. veljače prvi je glavni događaj sezone i donosi valove svježe energije u vaš život. Ovaj Mladi Mjesec će vas potaknuti da govorite svoju istinu i da se povežete s onim što stvarno osjećate. Izgovaranje svoje istine može naići na otpor okoline, ali je i osnažujuće. Mars će se vratiti svojoj uobičajenoj brzini i snazi od 17. ožujka nadalje, tako da će vam to pomoći da sve riječi koje izgovorite budu u skladu s radnjama koje poduzimate. Saturn će prijeći u Ribe 8. ožujka, što će nastaviti ovu temu potrebe da govorite svoju istinu i da se povežete s onim što stvarno osjećate. Saturn će vam pomoći da skinete slojeve i maske kako biste se mogli suočiti sa svojom najvišom istinom. Saturn će vam tada pomoći da to prenesete drugima. Dok je Saturn u Ribama sljedeće 2,5 godine, možete se također osjećati kao da ste izgubili glas. Ovo je samo kako biste se stvarno mogli povezati s onim što osjećate prije nego što progovorite. Vaše mišljenje o stvarima također se može promijeniti. Konačno, pun Mjesec u znaku Djevice osvijetlit će nebo 7. ožujka. Ovaj Pun Mjesec poslat će vam valove inspiracije, potaknuti vas da učite i proširite svoj um. Možda ćete dosegnuti novu točku duhovnog rasta ili odlučiti pohađati tečaj ili neku radionicu. Možda čak dobijete želju rezervirati neko putovanje kako biste na taj način proširili svoj um. 

Vodenjak

Sunce se upravo pomaklo iz vašeg kuta zodijaka. Nadamo se da ste tijekom ovog vremena uspjeli upiti njegove zrake i unijeti ih u svaki kutak svog života. Imati Sunce u svom kutu zodijaka može biti prosvjetljujuće i pomoći vam da se vratite vlastitom unutarnjem svjetlu. Kako ulazimo u sezonu Riba, osjećat ćete se spremni i puni energije da prihvatite ono što je pred vama. Mladi Mjesec u znaku Riba 19. veljače nosi valove svježe energije i ohrabrit će vas da izađete u svijet! Nema više skrivanja, nema više uzmicanja, vrijeme je da izađete van i iskoristite sve što vam život nudi. Razmislite o tome kako bi ta energija mogla izgledati za vas i zatim poduzmite nešto u tjednima koji slijede. Odgovarajući Pun Mjesec 7. ožujka pada u znak Djevice i potaknut će vas da se usredotočite na svoje financije. Ovo je dobro vrijeme da sredite svoju financijsku situaciju ili da napravite novi budžet. Obilje je također na vašoj strani pod ovim Punim Mjesecom, stoga ostanite otvoreni za ono što vam Svemir donosi. Glavni događaj za sezonu Riba 2023. je Saturnov prelazak u Ribe. Ovo je ogromno jer je Saturn bio u Vodenjaku posljednje 2,5 godine, ali sada je na izlasku! Kad se to dogodi, osjetit ćete lakoću, a za sav ćete naporan rad napokon biti nagrađen! Možda ste prošli neke teške lekcije, ali počet ćete vidjeti plodove svog rada. 

Ribe

Vi ste zvijezda sezone i svašta se događa u vašem kutku zodijaka! Vaša sezona počinje s Mladim Mjesecom u Ribama 19. veljače. Ovaj Puni Mjesec donosi svježe valove energije ravno u vaše biće. Osjećat ćete se obnovljeno i spremno proslaviti ovo novo putovanje oko Sunca. Ako vaš rođendan pada blizu ovog mladog Mjeseca, godina koja je pred vama bit će ispunjena novim prilikama i novim počecima. Obavezno izađite i zgrabite ih!  Kako prelazimo u ožujak, 7. imamo pun Mjesec u znaku Djevice. Ovaj Pun Mjesec će aktivirati vaše odnose. Mogli biste sklopiti partnerstvo s nekim ili čak upoznati nekog posebnog. Možda ćete također produbiti svoju vezu s drugima. Ovo je sjajna energija za vaše odnose i pomoći će vam da se osjećate sigurnije i ugodnije bez obzira s kim se povezujete. Dan kasnije, 8. ožujka, Saturn će prijeći u vaš znak gdje će ostati sljedeće 2,5 godine. Saturn je pomalo poput strogog učitelja, ući će u vaš život da preispita sve stvari za koje trebate početi preuzimati odgovornost. Donijet će prilike za napredovanje, sazrijevanje i rast na načine koje niste mogli ni zamisliti. Jednom kada Saturn završi, bit ćete ponovno rođeni, mudriji, zreliji i sigurniji u ono što jeste. Baš kao i kod većine strogih učitelja, kad se upustite u posao i steknete samopouzdanje, možete iznenaditi i sami sebe!