Otpuštanje, oslobađanje, unutarnje čišćenje samo su neke teme koje nas očekuju u ovom mjesecu, a bit će nužno, ponekad i neminovno, kako bismo u ožujku dočekali ponovno rođenje i početak novog ciklusa.

Sve što je ustajalo, sve s čim više ne možemo izaći na kraj nakon toliko puno pokušaja i uzaludnog nadanja, vrijeme je da ode.

Sve što se dalje ne može razvijati, pokrenuti s mjesta i donijeti nam dobrobit, vrijeme je da ode.

Pluton na posljednjem stupnju Jarca (12.2.-23.3.) kroz iduća dva mjeseca poziva na transformaciju. Saturn na posljednjem stupnju Vodenjaka (27.2.-7.3.) potiče nas da otpustimo prošlost.

Posljednji stupnjevi znaka donose osjećaj hitnosti, neupitnosti, moguće i privremenu krizu koja nas potiče na rješenje i odluku.

Shvaćamo da nas pretjerana kontrola ne samo iscrpljuje, već i onemogućuje da imamo skladnije odnose i jednostavnije prorađujemo ono što dolazi u naš život. Pusti kontrolu. Imaš dovoljno znanja i resursa da mudrije i mirnije izađeš na kraj s iskušenjima.

Osvrnite se na neke događaje i iskustva koja ste prolazili od kraja prosinca 2020. Izvucite pouku, zatvorite ta poglavlja kako biste mogli dalje napredovati. Šteta je propustiti bolje i izvrsnije dok se grčevito držite za staro.

Sada se suočavamo s onim što trebamo promijeniti, bilo u nama, bilo u vanjskom svijetu. Ne možemo okrenuti glavu u drugom smjeru i odmahnuti rukom.

U redu je ako sada ne znaš što točno činiti. Samo u sebi postavi jasnu namjeru što želiš. I pusti.

Kad skupimo dovoljno snage i hrabrosti učiniti ono što svatko od nas unutar sebe duboko zna da je neophodno, slijedi nagrada.

Oslobodi se duhova prošlosti.

Dopusti si promjenu.