Ožujak je jedan od najmoćnijih mjeseci 2023. godine zbog rijetkih aspekata koji će se odvijati na nebu. Predstavlja veliki trenutak čišćenja kada oslobađamo staro i pozdravljamo novo. Smatra se mjesecom transformacije, promjene i evolucije koja nas pogađa na nivou duše. Ožujak također otvara put za sezonu pomrčina koja počinje u travnju.

Jedan od značajnijih astroloških aspekata u ožujku svakako je konjunkcija Jupitera i Kirona u Ovnu. Jupiter je planet ekspanzije i obilja, a Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj. Kako se Jupiter i Kiron okupljaju samo jednom u 12 godina, ovu pozitivnu energiju, od 9. do 15. ožujka 2023. godine, treba iskoristiti. Vrijeme je da se oslobodimo emotivnih rana iz prošlosti. Neke stvari za koje smo mislili da ih se nikada nećemo osloboditi, istopit će se, otpasti, omekšat će se - suočit ćemo se s dubljim razumijevanjem, suosjećanjem i snagom.

Ožiljci i rane iz prošlosti služe nam sada kao iskustvo, potiču nas da shvatimo punoću našeg potencijala. Otvorite svoje srce i um i znajte da se ljepota može pronaći čak i kada mislimo da je sve krenulo naopako. Vjerujte da se nada može roditi iz očaja. Kroz negativnosti koje ste proživjeli, naći ćete put samorazvoja.

Jupiter i Kiron spajaju se u vatrenom znaku Ovna. Energija Ovna je vatrena, neovisna, hrabra, preduzetnička i smjela. Prirodno je da se ovaj avanturistički duh susreće s ranama, greškama i teškoćama. Ne možemo biti istinski tužni ako ne znamo što je prava radost, ako nikada nismo ni otvorili svoje srce, ako se nismo predali, skočili... Ne možemo uspjeti ako ne griješimo. Kiron u Ovnu nas podsjeća da kroz naše rane i neugodna iskustva učimo, rastemo i sazrijevamo kako bismo mogli zakoračiti u bolje životno poglavlje.

Jupiter ima dar širenja svega onoga što dotakne. Poznat je kao planet obilja jer svojim prisustvom uvećava stvari kojima je potrebna naša pažnja. Jupiter nas tjera da se fokusiramo na širu sliku, umjesto da ostajemo zaglavljeni u sitnicama. Dok putuje kroz Ovna, uvećava naše snove i želje kao i područje života u kojem nam je potrebno više hrabrosti i energije da to tog cilja dođemo. Također, ima sposobnost donošenja pozitivnih obrata u život, stoga ostanite otvoreni za njih ako trenutno prolazite kroz nešto izazovno. 

Udruživanje Jupitera i Kirona u Ovnu je divna prilika da pozdravimo obnavljanje i iscjeljenje u svim područjima našeg života, da se sjetimo kako su sva negativna iskustva bila sa svrhom... 'Sada smo tu. Sada smo dobro' - poručuje ova konjunkcija.