Ožujak 2023. donosi nam glavne astrološke događaje u ovoj godini, uključujući ulazak Saturna u Ribe i Plutona u Vodenjaka. Također, u ožujku nas očekuje i vladavina Ovna, tj. ulazak u astrološku novu godinu. Svi nas ti pomaci guraju naprijed, otvaraju nova vrata i zatvaraju stara. Ožujak će, stoga, biti intenzivan mjesec, a zbog njegove dinamičnosti povremeno ćemo se osjećati iscrpljeno. U svakom slučaju, usredotočite se na napredak, uklonite iz života ono što više nije usklađeno s vama i stvorite prostor za novu energiju koja dolazi. Doznajte u nastavku koji su važni astrološki događaji u ožujku. 

7. ožujka: Pun Mjesec u znaku Djevice
Donosi nam ljekovite vibracije koje nas potiču da u sebi pronađemo moć zacjeljivanja rana. Što se više možemo postaviti za sebe i brinuti o vlastitim potrebama, to ćemo više biti u skladu s ovim punim Mjesecom. Također, možemo osjetiti i želju da očistimo nered kod kuće, operemo prozore i uredimo dom tako da postane siguran prostor za našu kreativnost i produktivnost. Vrijeme je za proljetno čišćenje!

7. ožujka: Ulazak Saturna u znak Riba 
Manje od sat vremena nakon punog Mjeseca slijedi prelazak Saturna u znak Riba. Ovo je jedan od najvećih astroloških događaja u 2023. Kad se Saturn priprema ostaviti jedan znak, uvijek ostavlja malo karmičke nagrade, pa se može dogoditi da će vaši napori u prošlosti uroditi plodom u prvim danima ožujka. Saturn, koji se useljava u Ribu, pripremit će nas za novo putovanje karmičkih lekcija. Može se očekivati ​​da će teme poput duhovnosti, umjetničkog izražavanja i mentalnog zdravlja biti osvijetljene sljedeće dvije i pol godine. 

10. ožujka: Jupiter u suradnji s Kironom
Riječ je o aspektu koji nam nudi ljekovitu energiju s dozom vatre, koji nas potiče da čvrsto i odlučno krenemo naprijed i napustimo prošlost. U međuvremenu, konačno možemo odlučiti da više ne želimo prihvaćati prošlu bol i probleme. Kad riješimo iskustvo iz prošlosti, ono nam ostavlja važne lekcije koje nam služe za svjetliju budućnost. 

11. ožujka: Veza Venere s Erisom
Eris je patuljasti planet poznat kao "sestra Marsa". Nosi vatrenu i hrabru energiju koja pomaže otključati punu snagu ženskog duha. U svojoj srži, Eris je neustrašiva, zaštitna i radikalna energija koja može pomoći nadahnuti revoluciju. Kad se Eris i Venera udruže, stvaraju energiju božice. Mogli bismo osjetiti ohrabrenje da se posvetimo vlastitoj ženskoj energiji, a intuicija će nam biti osnažena. 

15. ožujka: Trostruka veza Sunca, Neptuna i Merkura
Sunce, Merkur i Neptun smjestit će se u znak Riba i stvoriti čarobnu energiju. Mogli bismo biti sanjiviji, čak i zbunjeni, a istovremeno imati izraženiju empatiju. Istodobno, ta energija može biti fantastična za duhovno istraživanje i jačanje mašte. Potonje je ključno za bolje povezivanje s intuicijom i vlastitom svrhom. Povežite se s vlastitom maštom pisanjem, slikanjem ili drugim kreativnim aktivnostima. 

17. ožujka: Završetak sjene retrogradnog Marsa
Konačno, oprostimo se od energije retrogradnog Marsa. Gotovo je s padom energije i motivacije, osjetit ćemo olakšanje!  Vrijeme je da podignemo svijest o svim lekcijama koje nam je retrogradni Mars donio u korist stvaranja bolje budućnosti. 

20. ožujka: Astrološka nova godina
Ovo je fantastično vrijeme za nove početke. Ako si niste zadali novogodišnje odluke u kalendaru za Novu godinu, sada je pravo vrijeme! Čak i ako ste ih postavili, pogledajte ih i razmislite treba li ih promijeniti. 20. ožujka je i proljetna  ravnodnevica - jednako trajanje dana i noći - naglašava ravnotežu i sklad i najavljuje početak proljeća. Također možemo osjetiti da se u nama nešto budi, osjećamo unutarnje cvjetanje.

23. ožujka: Pomicanje Plutona u znak Vodenjaka
Još jedan izuzetno važan događaj ove godine. Pluton zaključuje svoje putovanje u Jarcu, koje je trajalo od 2008. Ako se možete sjetiti, razmislite koje su se teme u vašem životu pojavile u to vrijeme. Što ste morali promijeniti? U kojim ste se područjima ponovno rodili? Energija Plutona je poput feniksa koji se uzdiže iz pepela, a kad je putovao kroz Jarca, to nam je pomoglo da se iznutra transformiramo u područjima koja se odnose na naše osobne granice, osjećaj stabilnosti i sigurnosti te naših financija. Sada kada Pluton ulazi u Vodenjaka, ta je energija usmjerena na zajednicu, neovisnost i sve stvari koje se odnose na tehnologiju. Stoga će se možda osjećati intenzivnije na tim područjima u godinama koje slijede. 

25. ožujka: Ulazak Marsa u znak Raka 
Mars u Blizancima utjecao je na područje naše motivacije i načina na koji se suočavamo s vlastitim strahovima. Mars u Raku, međutim, potiče nas da se povežemo sa svojim osjećajima i izrazimo ih. Ovo je sjajno vrijeme da razjasnite sve što leži na vašoj duši u vezama i otvoreno govorite o vlastitim osjećajima. 

26. ožujka: Počinje ljetno računanje vremena 
Kad sat označi 2:00 ujutro, premjestit ćemo ga na 3:00 ujutro.

30. ožujka: Venera u suradnji s Uranom
Mjesec završavamo spajanjem Venere i Urana u znaku Bika. Osjetit ćemo tu energiju prvenstveno na polju ljubavi. Razmislite kako možete još više otvoriti svoje srce i ponuditi više ljubavi sebi i drugima. Zapamtite da je ljubav svuda oko nas. Kako se možete prepustiti i otvoriti joj vrata malo više?