Promotrimo li Goddesses – slavne slike suvremenog spiritualističkog umjetnika Freydona Rassoulija, uočit ćemo da privlačnost tih slika ne leži u ljepoti žena, već u energiji kojom one zrače. Slike odišu ženstvenošću; jedinstvenom ženskom energijom koja na nas ima neobično moćan, privlačni utjecaj.

Prisjetite se svaki put kad ste u stvarnom životu ugledali neku ženu koja je pridobila vašu pažnju, kojoj ste se potajno divili. To je možda neka vama bliska osoba – majka, baka, prijateljica, sestra, ali isto tako to može biti i neka žena koju ste ugledali na ulici. Razmislite, ono što vas je privuklo kod te žene nije samo njezina ljepota, već ženstvena energija; samopouzdanje, gracioznost, elegancija koji odišu iz njezine aure.

U zapadnom svijetu često se na ženstvenost gleda kao na slabost, manu. Ali ženstvenost je upravo suprotno tome – ženstvena energija zrači posebnom snagom, ima moć da stekne divljenje, ali i poštovanje. Za razliku od muževne energije, ženstvena energija posjeduje tihu i suptilnu snagu koja ima hipnotizirajući utjecaj.

1
Instagram/goddesses_art 

Muževna energija je prizemljena, čvrsta, logična i praktična, dok je ženstvena energija fluidna i graciozna. Muževna energija je poput ravne linije – brza i izravna, ženstvenu energiju pak vidimo kao zakrivljenu liniju – ona je spora i metodična. Muževna energija je ekspresivna, ženstvena je intuitivna. Muževna energija je jang, a ženstvena energija je jin.

Mnoge žene danas, u nastojanju da budu što ravnopravnije s muškarcima, gube dodir sa svojom ženskom energijom – njihovom iskonskom snagom. Ovdje vam donosimo pet koraka kako da se ponovno povežete sa svojom ženstvenošću.

Cijenite svoj menstrualni ciklus
U današnjem je svijetu menstruacija još uvijek tabu, nešto što se mora skrivati i o čemu se ne smije govoriti. Riječ je o prirodnom procesu koji nas podsjeća za što je sve naše tijelo sposobno - zbog toga je menstruacija jedan od najmoćnijih izraza ženstvene energije, prozor u unutarnji rad našeg tijela i treba ga slaviti. Također, tijekom menstruacije smo osjetljivije i intuitivnije.

Provodite vrijeme s drugim ženama
Provođenje vremena s drugim ženama može biti veoma iscjeljujuće iskustvo. Žene prirodno primaju energiju jedne od drugih, a kada se skupi grupa žena, stvara se snažno polje energije koje hrani i napaja svaku ženu u grupi. Tako se žene međusobno podržavaju i brinu jedna o drugoj. Također, to je i razlog zašto su žene u prošlosti često izvodile rituale u grupama – udruživanjem s drugim ženama postajale su jače.

3
Instagram/goddesses_art 

Osjećajte se dobro u svojoj koži
Ženstvena energija desetljećima se omalovažava pa nije ni čudo što mnoge žene pate od manjka samopoštovanja. Često 'nismo dovoljno dobre ni lijepe', često se sramimo svojeg tijela. Muškarac može pokazati svoje bradavice u javnosti bez problema, ali žena ne smije. Žena velikih grudi može se pojaviti u TV reklami, ali vidjeti ženu koja doji u javnosti smatra se uvredljivim. S ovim izobličenjem ženske energije, nije ni čudo što se mnoge žene ne osjećaju lijepo u svojoj koži. Snaga, međutim, proizlazi iz prihvaćanja sebe. Osjećati se lijepo u vlastitoj koži je najmoćnija i najslobodnija stvar koju možete učiniti za sebe i najbrže oslobađa valove vaše ženstvene energije.

Više uživajte u sebi
Osjećaj užitka snažno je povezan sa ženstvenom energijom. Uživati u sebi i svojem tijelu možete na više načina; putem orgazma, ali i putem opuštajuće kupke, ugodne šetnje, plesanja, pripreme omiljenog jela, kupovinom cvijeća samoj sebi... Unošenjem užitka i senzualnosti u svoj život otključavate svoju ženstvenu energiju. Odvajanjem vremena da pronađete nešto što vas zadovoljava i ispunjuje može vam pomoći da pronađete svoje samopouzdanje i otkrijete božicu u sebi.

Probudite svoj Kundalini
Kundalini je ženstvena, kreativna energija koja živi u svima nama. Zamišljena je kao zmija koja ostaje čvrsto namotana u šupljinama našeg trbuha. Kad se probudi, zmija ustaje i preplavljuje naše tijelo ženstvenom energijom. To nam pomaže da podignemo svoju svijest i zakoračimo u otkrivanje naše istinske moći.