Da sutra umrete, biste li bili sretni kako ste proveli današnji dan? Neki sam dan razmišljao o ovom pitanju i dao sam si neke prijedloge. Evo što sam rekao sebi, a sada preporučujem vama:

Nazovite danas i recite nešto posebno svima koji su za vas posebni. Obiđite one koje volite i koji su vam bliski, zagrlite ih i pokažite im bar mali znak ljubavi.

Napišite poruku danas svojim udaljenim, ali još uvijek dobrim prijateljima i recite im što vam znači imati ih u svom životu.

Zatim sjednite i napišite pismo svojoj djeci ili unucima i podijelite s njima sve što ste naučili o životu, sve što želite da znaju, kako pronaći radost usred svih izazova s kojima će se suočiti. Recite im o kakvim se izazovima radi i zašto su se pojavili te kako ih najbolje iskoristiti i na koji način ih slaviti.

A kad sve to završite, napišite sebi pismo u kojem si poručujete koliko ste bili dobri, s obzirom na sve s čime ste se morali nositi.

I onda napišite pismo Bogu, zahvalite mu na svim blagoslovima, i napišite kako se jedva čekate vratiti kući i ispričati svim svojim najmilijima kakva vam je bila avantura ovdje na zemlji, koje ste sve lekcije ovdje naučili i što ćete pri sljedećem dolasku primijeniti.

Sada ću biti dovoljno drzak da vam ponudim jedan ili dva prijedloga.

Ako sutra ne umrete, ako ste još živi do kraja tjedna, odlučite kako želite provesti onoliko vremena koliko vam je preostalo sa sadašnjim tijelom. Donesite novu odluku o smislu i svrsi svog života. Podignite ga iznad razine preživljavanja. Pogledajte što biste odabrali kao razlog za život ako mislite da izbor donosi vaša Duša, a ne vaš Um.

Proživite sve dane koji su vam preostali na najbolji mogući način. Služite agendi svoje duše. Radite li ove stvari, koliko god dugo trajalo, vaš život nikada neće biti isti. Imat će novo značenje. Možda po prvi puta sa smislom i svrhom. I to će svaki trenutak učiniti posebnim.