Da bismo razumjeli pojam "pronalaženje duše", prvo je važno razumjeti kako se duša može "izgubiti". Kako tvrdi američka terapeutkinja De-Andrea Blaylock-Johnson, to se obično događa kao posljedica traume zbog koje se netko osjeća odvojeno od svog tijela. Kad smo "izgorjeli" (fizički, mentalno, emocionalno i/ili duhovno), odstupili od svoje svrhe ili doživjeli nešto traumatično, izgubili smo svoju dušu. Znakovi koji nas na to upozoravaju su: zanemarivanje vlastitih potreba, negativne misli, niska energija, ponavljanje istih grešaka, osjećaj nepripadanja i razočaranosti životom. Ako ste se prepoznali, terapeutkinja preporučuje rad s iscjeliteljem u kojeg imate povjerenja.

12 stvari koje vaša duša želi da znate

"Može biti korisno raditi sa šamanom ili duhovnim vodičem. Ako pristupite ovom pitanju sa psihološkog stajališta, rad s terapeutom koji poštuje različite duhovne prakse također može biti od pomoći", kaže Blaylock-Johnson. 

1. Meditirajte. Upoznajte sebe

Gubitak duše odvaja vas od vas samih. "Kad želite nekoga upoznati, provodite više vremena s njim. Isto biste trebali učiniti i s vašom dušom. Upoznajte je", savjetuje Blaylock-Johnson. Dodaje kako je meditacija izvrstan alat za to. "Osim toga, činite sve što vam donosi radost i omogućava da budete autentični jer vas to povezuje sa suštinom onoga što jeste", kaže terapeutkinja.

2. Stupite u kontakt sa svojim vodičima

Povežite se s duhovnim vodičima – to može biti bog, anđeli, vaši preci... U stanju meditacije zamislite kako se susrećete s njima. Zatražite od njih bezuvjetnu ljubav i prisjetite se tog osjećaja kad god i gdje god vam zatreba. Pružit će vam olakšanje, a s vremenom i povezivanje s vašom dušom.

Aletheia Luna: Sedam znakova da vam se obraća vaša duša

3. Pokušajte s autohipnozom

Ako niste sigurni kako stupiti u kontakt s vodičima ili ući u hipnotičko stanje, možete upotrijebiti audio ili video zapise sa samohipnozom kako biste ojačali ovu vještinu. Kroz ovu duboku praksu hipnotičkog zamišljanja i iscjeljivanja, povećavate svoj intuitivni osjećaj kao i intimni odnos sa svojim duhovnim svijetom, sa svojom dušom i resursima.

Terapeutkinja savjetuje tri navedene stvari, no ako ste u depresiji ili ste pali u stanje potpunog zanemarivanja sebe, trebali biste potražiti i pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje.

Bruce Lipton: Programirajte um dok spavate

Koliko je stara vaša duša?