Ljubav izvire iz Anahate, također poznate kao srčana čakra. Nalazi se iznad srca, a pomaže nam u održavanju zdrave i zadovoljavajuće veze, piše consciousreminder.com. Naše duboke rane usko su povezane s našom srčanom čakrom i grade most između našeg nižeg i višeg ja. Otvorite svoju srčanu čakru na ovih 5 načina i odlučite dublje davati i primati ljubav.

1. Aromaterapija
Eterična ulja jasmina, ruže, kakaa, bergamota, kardamoma, bobica gloga, mažurana, lavande i crne smreke blagotvorna su za postizanje čiste energije ljubavi.

2. Iscjeljivanje kristalima
Svaka čakra je povezana sa svojom jedinstvenom bojom i svaki kamen ima svoju iscjeliteljsku moć. Naša srčana čakra povezana je s ružičastom i zelenom bojom i prakticiranje rituala iscjeljivanja s nekim od ovih kamenja liječi naš duh, um i tijelo. Krizopraz je značajan kamen srčane čakre koji se povezuje s ljubavlju i suosjećanjem. Donosi nam mir i liječi stare rane vezane uz ljubav. Rodokrozit je ružin kamen koji predstavlja ljubav i samosvijest. Mangano kalcit stimulira našu srčanu čakru oslobađanjem energije koja je zapela i potiče prihvaćanje. Ružičasti turmalin utjelovljuje većinu božanskih ženskih kvaliteta i ima mudru, iscjeljujuću, njegujuću i intuitivnu energiju. Rozenkvarc utjelovljuje univerzalni kamen povezan s ljubavlju i mirom, pomaže otvoriti srčanu čakru, ukloniti negativne energije i ponovno probuditi povjerenje.

srčana čakra
Shutterstock 

3. Volontiranje
Kada volontiramo u azilima za životinje, staračkim domovima ili skloništima za beskućnike, dajemo i primamo najčišći oblik ljubavi. Slušanje naše obitelji i prijatelja ili pomaganje nekome također je odličan način pokazivanja ljubavi. 

4. Volite sebe
Ljubav prema sebi je osnova svih zdravih odnosa. Moramo sebi dati prioritet i provesti neko vrijeme u danu sami kako bismo obnovili duh. 

5. Vježbanje
Svakodnevno posvećivanje vremena vježbanju i fitness rutini savršeno je usklađeno s našom srčanom čakrom. Održavanje zdravog tijela izravno je povezano sa zdravim umom i duhom.