Colin O'Brady, američki istraživač i avanturist, upustio se u nevjerojatnu avanturu kad je 53 dana hodao preko Antarktika i prešao 1 482 kilometra. Hodao je 12 sati dnevno, nakon čega je napisao knjigu "Šetnja od 12 sati" i razvio koncept za koji smatra da ljudima može promijeniti život.

U proteklih 2, 3 godine, mnogi su se navikli na borbu sa stresom i negativnim mislima u svoja četiri zida. U svojoj knjizi, Colin O'Brady predlaže da ustanete, izađete iz kuće i počnete šetati kad vas takve misli obuzmu. Samo hodajte sa svojim mislima. Ideja je da sebi date dovoljno vremena da promijenite način razmišljanja, usredotočite se na ono što želite od života i riješite se briga.

Colin O'Brady ističe da se u mjesecima izolacije zbog pandemije koronavirusa suočavao s negativnim mislima, bio je zbunjen i izgubio je osjećaj za svoje želje. Tada je odlučio hodati. "Iako je moje tijelo slabilo na tom putovanju, moj um je postajao jači i počeo sam se prisjećati misli oko ispunjenja, svrhe, života i ljubavi. Rekao sam svojoj supruzi: "Sutra ću ići u šetnju od 12 sati " i to sam učinio." - istaknuo je autor knjige "Šetnja od 12 sati".

On savjetuje da tijekom šetnje isključite telefon i ne slušate glazbu - samo hodajte sa svojim mislima i tako ih razbistrite. U šetnji od 12 ne treba vam novac, ne trebate se plašiti neuspjeha, ne trebaju vam posebne staze, godine također nisu ograničenje. Možete izaći i šetati svojom ulicom, pa zatim napraviti pauzu. 

"Mnogi prijatelji i članovi obitelji prolazili su kroz teška vremena tijekom pandemije, pa sam im počeo predlagati da šetaju i mnogi od njih su prihvatili ideju, uključujući i moju 77-godišnju punicu", kaže on. "Ona bi šetala 2 sata po svom kvartu, zatim sjedila na terasi sat vremena i onda ponavljala šetnju čim bi se odmorila."

Nije važno hodate li jedan ili 50 kilometara. Izazov je za um da provedete taj dan u tišini dok aktivirate svoje tijelo kroz pokret.

Donosimo vam 6 savjeta Colina O'Bradyja kako šetati 12 sati i očistiti misli od negativnosti:

  • Izaberite dan za šetnju i dajte sebi misiju da ćete šetati 12 sati
  • Prije nego krenete, snimite kratak video u kojem verbalizirate svoje namjere, osvijestite kojih se ograničavajućih uvjerenja želite osloboditi i kako se želite osjećati kada završite sa šetnjom
  • Isključite telefon 
  • Ostanite na otvorenom 12 sati, najbolje je ako možete prakticirati šetnju u prirodi, šumi, planini, obližnjem parku...
  • Radite onoliko pauza koliko vam je potrebno i krećite se kada možete
  • Razmišljajte. Snimite video kad završite šetnju, idealno dok ste još van kuće. Kako se osjećate? Što ste otkrili?